aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΗ ΟΑΚ τίμησε τους κορυφαίους του 2016 (pics)

Η ΟΑΚ τίμησε τους κορυφαίους του 2016 (pics)

Στην παρουσία της ηγεσίας του Κυπριακού Αθλητισμού, η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (OAK), πραγματοποίησε την Δευτέρα 6 Μαρτίου στο «Lemon Park» την ετήσια τελετή βράβευσης των αρίστων αθλητών, και των Πρωταθλητών Ομίλων Αντισφαίρισης για το 2016.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΟΑΚ κ. Φίλιος Χριστοδούλου προέβη σε απολογισμό των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας κατά το 2016, και αναφέρθηκε στις σημαντικότερες επιτυχίες των αθλητών στην Κύπρο και στο διεθνή χώρο, καθώς και στις συμμετοχές των Εθνικών ομάδων.

Ο Φίλιος Χριστοδούλου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μια δεκάδα νέων αντισφαιριστών που φοιτούν με υποτροφίες στο εξωτερικό (κυρίως στις Η.Π.Α.), ή σε φημισμένες ακαδημίες Τένις, εξαιτίας της ενασχόλησης τους με το άθλημα του Τένις και τον επιτυχιών που σημείωσαν στην Κύπρο και στο διεθνές αθλητικό στερέωμα.

Εξήρε επίσης, την αγαστή συνεργασία με τον ΚΟΑ ως θεσμικού χορηγού της ΟΑΚ, καθώς και με την ΚΟΕ, και ευχαρίστησε για την πολύτιμη στήριξη τους χορηγούς της Ομοσπονδίας, τον επίσημο χορηγό ΑΓΡΟΣ Φυσικό μεταλλικό νερό, την ΟΠΑΠ Κύπρου, την Τράπεζα Κύπρου, τον ΚΟΤ, και την Wilson, της επίσημης μπάλας της ΟΑΚ, όπως επίσης και του Lemon Park  και τους KPMG που ήταν οι χορηγοί της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ)  Ντίνος Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) Κλεάνθης Γεωργιάδης και εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης Κάλλη Χατζηιωσήφ.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή του «Αριστείου της ΟΑΚ», που απονεμήθηκε στον Ουράνιο Ιωαννίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων διετέλεσε Πρόεδρος τόσο του ΚΟΑ όσο και της ΚΟΕ, και σήμερα επίτιμος Πρόεδρος της ΚΟΕ, για την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά του στον κυπριακό αθλητισμό.

Οι πρώτες απονομές αφορούσαν στην Εθνική ομάδα Davis Cup, η οποία το 2016 κέρδισε την άνοδο της στον Όμιλο ΙΙ, της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Την ομάδα αποτελούσαν οι Μάρκος Παγδατής, Πέτρος Χρυσοχός, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και Σωτήρης Χατζηστυλλής με κάπτεν τον Δημήτρη Ηροδότου. Για την σημαντική αυτή επιτυχία, η Διεθνής Ομοσπονδία απένειμε μετάλλια στα μέλη της Εθνικής ομάδας και στον προπονητή.

Με το βραβείο του «Αντισφαιριστή της Χρονιάς» τιμήθηκε ο Πέτρος Χρυσοχός για τις σημαντικές επιτυχίες του σε διεθνή πρωταθλήματα του 2015. Ως καλύτερος έφηβος Αντισφαιριστής τιμήθηκε ο Μεμέλαος Ευσταθίου, και καλύτερη νεάνιδα αντισφαιρίστρια η Ελίζα Ομήρου.

Το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» και Ήθους απονεμήθηκε στους Βλαδίμηρο Αδάμου και Ανδρέα Λοττίδη, το οποίο παρέλαβαν από τον Πρεσβευτή του Fair Play Μιχάλη Κωνσταντίνου. Ως καλύτερος προπονητής για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε τιμήθηκε ο Δημήτρης Ηροδότου.

Τιμήθηκαν οι τέσσερις καλύτεροι αθλητές, όλων των ηλικιακών κατηγοριών που πρώτευσαν, με βάση την επίσημη βαθμολογία της Ομοσπονδίας για το 2016 και τις διεθνείς τους επιτυχίες, ενώ στους αθλητές αυτούς δόθηκαν χρηματικά βραβεία σύμφωνα με το ενιαίο σχέδιο κινήτρων της ΟΑΚ, το οποίο επιχορηγεί ο ΚΟΑ. Βραβεύτηκαν επίσης οι κορυφαίοι αντισφαιριστές στο Beach Tennis.

Καλύτερος Αντισφαιριστής της χρονιάς στην κατηγορία Ανδρών αναδείχτηκε ο Μάρκος Παγδατής, ενώ στην κατηγορία Γυναικών πρώτευσε η Ελένη Λουκά. Πρωταθλητής Όμιλος του «ΑΓΡΟΣ Διασωματειακού Πρωταθλήματος» της ΟΑΚ, αναδείχτηκε ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Λευκωσίας- Φιλτ Κλαπ, και δευτεραθλήτρια η Ακαδημία Τένις Ηροδότου.

Η ΟΑΚ προσέφερε δύο εισιτήρια εισόδου Wiblendon ως Βραβείο Εφήβων και Νεανίδων Πρωταθλητών 12 μέχρι 18 χρονών, το οποίο ύστερα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε κέρδισε η Δάφνη Κουτσόφτα. Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας όλων των βραβευθέντων ανά κατηγορία.

Κατηγορία Ανδρών

  1. Μάρκος Παγδατής
  2. Μενέλαος Ευσταθίου
  3. Ελευθέριος Νέος
  4. Νταβίντ Μινασιάν

Έφηβοι U18

  1. Μενέλαος Ευσταθίου
  2. Ελευθέριος Νέος
  3. Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
  4. Νικήτας Παρφένοφ

Αγόρια U16   

  1. Σέργιος Κύζας
  2. Δημήτρης Λιβέρας
  3. Στέφανος Σάββα
  4. Χρίστος Αβραάμ

Αγόρια U14

  1. Ανδρέας Τζιακούρης
  2. Φώτος Φωτιάδης
  3. Ανδρέας Λοττίδης
  4. Νικόλας Κωνσταντίνου

Αγόρια U12

  1. Στυλιανός Χριστοδούλου
  2. Κωνσταντίνος Τζιακούρης
  3. Χρίστος Ραφαήλ Τίμινη
  4. Κυριακός Τσιαννής

Κατηγορία Γυναικών

  1. Ελένη Λουκά
  2. Ελίζα Ομήρου
  3. Λυγία Χριστοδούλου
  4. Άννα Σαβτσένκο

Νεάνιδες U18 

  1. Ελίζα Ομήρου
  2. Ελένη Λουκά
  3. Ελένη Μακρίδου
  4. Άνθια Παναγιώτου

Κορίτσια U16

  1. Ελένη Λουκά
  2. Φλωρεντία Χατζηγεωργίου
  3. Ζεϊνέπ Τουγκσέ Τουγκσού
  4. Ελένη Μακρίδου

Κορίτσια U14 

  1. Μελίν Ονκάγια
  2. Χριστίνα Στυλιανίδη
  3. Κλειώ Μαρία Ιωάννου
  4. Μαρία Κωνσταντίνου

Κορίτσια U12

  1. Κλειώ Μαρία Ιωάννου
  2. Μερίλ Σονάκιν
  3. Δάφνη Κουτσόφτα
  4. Θέκλεια Χριστοδούλου

Άνδρες άνω των 35+

  1. Σπύρος Χαραλάμπους
  2. Κρίστης Νικολαΐδης

Άνδρες άνω των 45+

  1. Θάσος Κυρατζής
  2. Κρίστης Νικολαΐδης

Νικητές Όμιλοι «ΑΓΡΟΣ Διασωματειακού Πρωταθλήματος 2015»         

  1. Πρωταθλητής: Ο.Α. Λευκωσίας Φίλτ Κλαπ
  2. Δευτεραθλητής: Ακαδημία Τένις Ηροδότου

Βράβευση Πρωταθλητών στο Beach Tennis

Άνδρες

  1. Πέτρος Παγδατής & Κρίστοφερ Κουτρουζάς
  2. Χρίστος Βονιάτης
  3. Ντην Γεωργίου

Γυναίκες

1.Γελένα Ζόριτς
2.Μικαέλα Οριτσεάνου
3.Στέφανη Οικονομίδου
4.Μαριάννα Τσακκιστού

Τιμητική διάκριση στον «Καλύτερο Προπονητή της Χρονιάς»: Δημήτρης Ηροδότου

Βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) και Ήθους: Βλαδίμηρος Αδάμου & Ανδρέας Λοττίδης

«Καλύτερη Νεάνιδα Αντισφαιρίστρια»: Ελίζα Ομήρου,

«Καλύτερος Έφηβος Αντισφαιριστής»: Μενέλαος Ευσταθίου

«Αντισφαιριστής της Χρονιάς»: Πέτρος Χρυσοχός

Αριστείο ΟΑΚ: Επίτιμος Καθηγητής Ουράνιος Μ. Ιωαννίδης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ