aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΗ κορωνίδα των εγχώριων πρωταθλημάτων

Η κορωνίδα των εγχώριων πρωταθλημάτων

Διοργανώνεται από τις 2-15 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Κέντρο Τένις στην Έγκωμη το Cyprus Masters Cup 2017. Πρόκειται για την κορωνίδα των εγχώριων πρωταθλημάτων που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ), και με αυτήν ολοκληρώνεται το πρόγραμμα στο επίσημο καλεντάρι για το 2017.

Στο Cyprus Masters Cup 2017, θα συμμετάσχουν σύμφωνα με τις επίσημες βαθμολογίες της ΟΑΚ, οι 16 καλύτεροι αντισφαιριστές σε ότι αφορά τις κατηγορίες Ανδρών και Αγοριών, στα Μονά, καθώς και οκτώ ζευγάρια στα Διπλά, και σε ότι αφορά στις κατηγορίες Γυναικών, Κοριτσιών, οι οκτώ καλύτερες στο Μονό και τέσσερα ζευγάρια στο Διπλό.

Θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις σε Αγόρια, Κορίτσια, Άντρες, Γυναίκες σε 19 συνολικά κατηγορίες. Κατά την πρώτη εβδομάδα του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις σε Μονά και Διπλά στις κατηγορίες U14 και U18 και κατά την δεύτερη στις αντίστοιχες U12, U16, Ανδρών και Γυναικών. Μοναδική κατηγορία που δεν θα διεξαχθεί το Διπλό Γυναικών.

Στους Άνδρες από όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή, τα ονόματα των Μενέλαου Ευσταθίου (Νο1), Ελευθέριου Νέου (Νο2), Τομας Μποντ (3) και Ανδρέα Στυλιανού (4)  βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του ταμπλό. Αντίστοιχα στις Γυναίκες η Ελένη Λουκά (Νο1), και η Ελένη Μακρίδη (Νο2), αναμένεται να είναι και πάλι εκ των πρωταγωνιστριών σε μια κατηγορία όπου συμμετέχουν επίσης η Λυγία Χριστοδούλου, η Άνθια Παναγιώτου, η Φλωρεντία Χατζηγεωργίου, η Ιζέμ Τζιβισίλι, η Μαρία Κωνσταντίνου και η Αγάθη Μιλτιάδους.

Αυξημένο και το ενδιαφέρον στους 18άρηδες όπου ο Στέφανος Σάββα είναι το Νο1 στο ταμπλό, και ακολουθεί ο Δημήτρης Αζοΐδης (Νο2). Από τους αγώνες που διεξήχθηκαν το Σαββατοκυρίακο έχουν ήδη περάσει στους «8» οι Ματία Μάτιτς, Φώτος Φωτιάδης, Νικήτας Παρφένοφ, Χρίστος Αβραάμ, Βλαδίμηρος Αδάμου και Δημήτρης Αζοΐδης.

Στην ίδια κατηγορία των U18 η Ελένη Μακρίδη βρίσκεται στο Νο1 του ταμπλό,  , ενώ, και η Φλωρεντία Χατζηγεωργίου στο Νο2. Η Βασιλεία Κύρου εξασφάλισε ήδη την συμμετοχή της στον ημιτελικό, ενώ συμμετοχή δήλωσαν επίσης οι Μία Ιωαννίδου, Χριστίνα Στυλιανίδη, Μικαέλα Ιωσήφ, Αναστασία Γεωργιάδη, και Άνθια Παναγιώτου.

Το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου με συναντήσεις που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον μεγάλο τελικό στην κατηγορία των Ανδρών. Από τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος θα καθορισθεί σε μεγάλο βαθμό η κατάταξη των Κυπρίων αντισφαιριστών για το 2017 στην πλειοψηφία των ηλικιακών κατηγοριών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ