aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΗ Ελίζα Ομήρου νικήτρια στο «Herodotou ITF U18»

Η Ελίζα Ομήρου νικήτρια στο «Herodotou ITF U18»

Με σημαντικές επιτυχίες των Κυπρίων αντισφαιριστών και την κατάκτηση δύο τίτλων ολοκληρώθηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Ηροδότου στη Λάρνακα/Μενεού, το Διεθνές Πρωτάθλημα Τένις «Herodotou Tennis Academy ITF U18».

Η Ελίζα Ομήρου, κατέκτησε τον τρίτο συνεχόμενο διεθνή τίτλο, και πέμπτο κατά τη φετινή χρονιά, κερδίζοντας στο τελικό την Βασιλική Καρβούνη από την Ελλάδα με 2-0 (6-2, 6-1). Η Καρβούνη πάλεψε τον κάθε πόντο, ωστόσο η ανωτερότητα της Ομήρου ήταν εμφανής από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος του αγώνα.

Η 17χρονη Ομήρου βρίσκεται στην 210η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης και η νίκη της στο πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Ακαδημία Ηροδότου, αναμένεται να την ανεβάσει ακόμη μερικές θέσεις, ενώ η αποχώρηση από την κατηγορία των 18άρηδων αρκετών κοριτσιών τη νέα χρονιά, θα την οδηγήσει αρκετά ψηλά στην κατάταξη αυτή, λίγο πριν εισέλθει στην κατηγορία γυναικών.

Μεγάλη «κυπριακή» επιτυχία υπήρξε και στον τελικό του Διπλού Αγοριών όπου οι Ελευθέριος Νέος και Νίκολας Κάμπελ έχοντας σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα πολύ ψηλή απόδοση, νίκησαν τους Νέιλ Ομπερλέιτνερ από την Αυστρία και Μόριτζ Στόεγκερ από τη Γερμανία με 2-0 (6-3, 6-4). Ο Νίκολας Κάμπελ ξεχώρισε για τις πολλές «λόμπες» που κατάφερε να περάσει, και ο Ελευθέριος Νέος για το σερβίς και το δυναμικό του παιγνίδι.

Στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών η Θέμιδα Χάλιου και η Βασιλική Καρβούνη δεν μπόρεσαν να φτάσουν στη νίκη και τον τίτλο, πληρώνοντας τα πολλά αβίαστα λάθη στα οποία υπέπεσαν. Αν και δεν υστερούσαν εμφανώς σε κάποιο τομέα, ηττήθηκαν με καθαρό σκορ από τις Βικτόρια Πετρένκο (Ουκρανία) και Άννα Σολοβίεβα (Ρωσία), χάνοντας τον αγώνα με 2-0 (1-6, 3-6).

Τέλος στο Μονό των Αγοριών ο Τζόσουα Γκούτγκερ από τη Βρετανία, σημείωσε την πιο εύκολη νίκη σε κάποιο εκ των τεσσάρων τελικών του Σαββάτου, νικώντας τον Νέιλ Ομπερλέιτνερ με 2-0 (6-2, 6-1). Στο διεθνές πρωτάθλημα «Herodotou Tennis Academy ITF U18» συμμετείχαν Έφηβοι και Νεανίδες κάτω των 18 ετών, από 19 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ