aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΗ έκπληξη της χρονιάς: Έχασε... πανηγυρικά στο χώμα ο Ναδάλ!

Η έκπληξη της χρονιάς: Έχασε… πανηγυρικά στο χώμα ο Ναδάλ!

Ο Φάμπιο Φονίνι διέλυσε με 2-0 τον Ράφα Ναδάλ στο Μόντε Κάρλο και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Masters!

Ο εκρηκτικός Ιταλός, Νο.18 στον κόσμο, πήρε την απίστευτη νίκη με 6-4, 6-2 σε 96 λεπτά, βάζοντας φρένο στο σερί του αριστερόχειρα Ισπανού, που μετρούσε 18 σερί νίκες και 25 διαδοχικά κερδισμένα σετ στο πριγκιπάτο.

Είναι, μάλιστα, μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία (μετά τους Τζόκοβιτς-7, Γκαούντιο-3, Τιμ-3) που καταφέρνει να λυγίσει τον Ράφα για τρίτη φορά στο χώμα! Συνολικά μετράει τέσσερις νίκες σε βάρος του 32χρονου Ισπανού, που προηγείται στο head to head με 11-4.

Ήξερε, λοιπόν, τον δρόμο προς την πρόκριση, όμως κανείς δεν περίμενε ότι θα τα κατάφερνε με τόσο εντυπωσιακό τρόπο!

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί, καθώς πέτυχε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του αγώνα, ωστόσο ο Ναδάλ όχι μόνο απάντησε άμεσα, αλλά πήρε στη συνέχεια και το προβάδισμα με 1-3. Ο Φάμπιο, όμως, κατάφερε να φέρει το σετ σε ισορροπία (3-3) και να σημειώσει το καθοριστικό το «χτύπημα στο 4-4, όταν έσπασε το σερβίς του αντιπάλου.

Πήρε στη συνέχεια τις μπάλες στα χέρια του και σέρβιρε με επιτυχία, για να «γράψει» μέσα σε αποθέωση το 1-0!

Θα περίμενε κανείς την άμεση αντίδραση του βασιλιά του χώματος, αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν ένα πάρτι του Ιταλού! Ο 32χρονος τενίστας, βλέπετε, σημείωσε τρία μπρέικ και πέρασε μπροστά με 5-0, αναγκάζοντας τους… πάντες να ψάχνουν πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Ράφα έφαγε… κουλούρι στο χώμα!

Τελικά ο Νο.2 τενίστας στον κόσμο απέφυγε το «μηδέν», σβήνοντας τρία ματς πόιντ του Φονίνι, και μείωσε σε 5-2, όμως ο Ιταλός δεν άφησε τη δεύτερη ευκαιρία να πάει χαμένη. Εκμεταλλεύτηκε το τέταρτο ματς πόιντ του και πέτυχε μόλις τη δεύτερη νίκη του (2-14) κόντρα σε τενίστες του Top 2. Ίσως μιλάμε για την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του!

Απέναντί του στον αυριανό τελικό θα βρει τον Σέρβο Ντούσαν Λάγιοβιτς, που επίσης κάνει το τουρνουά της ζωής του! Ο 28χρονος τενίστας έχανε με 1-5 από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, όμως πήρε τη νίκη με 7-5, 6-1 (!) και συνεχίζει την πορεία του χωρίς απώλεια σετ.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που προκρίνεται σε τελικό της ATP (και τι τελικό!) και η πρώτη φορά που πετυχαίνει πέντε σερί νίκες!

Ο Ράφα, από την πλευρά του, μετά από πολύ μέτριες εμφανίσεις στο Μόντε Κάρλο, θα πάει τώρα στη Βαρκελώνη για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι σε βάρος του Στέφανου Τσιτσιπά.

Τα μηνύματα σίγουρα δεν είναι θετικά, αλλά η λογική λέει ότι θα βρει τη φόρμα του στην αγαπημένη του επιφάνεια….

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ