aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΓκίλμπερτ: «Τζόκοβιτς και Μάρεϊ φαβορί για το Γουίμπλεντον»

Γκίλμπερτ: «Τζόκοβιτς και Μάρεϊ φαβορί για το Γουίμπλεντον»

Τα φαβορί στο φετινό Γουίμπλεντον είναι ο υπερασπιστής του τροπαίου Νόβακ Τζόκοβιτς και ο πρωταθλητής του 2013 Άντι Μάρεϊ, σύμφωνα με τον άλλοτε παίκτη και νυν προπονητή Μραντ Γκίλμπερτ, όπως είπε στην dailymail.

Όμως, ο Αμερικανός πιστεύει πως υπάρχουν άλλοι πέντε παίκτες, οι οποίοι μπορούν να «χαλάσουν» τα σχέδια του Τζόκοβιτς και του Μάρεϊ.

«Ο Ρότζερ Φέντερερ, που θα δώσει το παρόν ακόμα έχει τα «φώτα», για να κερδίσει ένα Γκραντ Σλαμ. Ο Νικ Κύργιος μπορεί να φτάσει μακριά, αν καταφέρει να ελέγξει την ιδιοσυγκρασία του».

Ο Μπραντ Γκίλμπερτ, σαν παίκτης, είχε την καλύτερη του πορεία στο Γουίμπλεντον το 1990, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.

Αναλυτικά τα υπόλοιπα φαβορί για το τρόπαιο του βρετανικού major:

Ρότζερ Φέντερερ
Ηλικία: 34
Χώρα: Ελβετία
Θέση: 3

«Ακόμα, ο «βασιλιάς» που χτυπά καλά μετά το σερβίς του και αυτό επιδίωξε πέρσι στον ημιτελικό, που κέρδισε τον Μάρεϊ και ήταν ένα από τα καλύτερα σερβίς που έχω δει. Μπορεί να κάνει ξανά;».

«Είναι η πρώτη χρονιά στην καριέρα του, με την οποία έχει να αντιμετωπίσει τους τραυματισμούς του. Κατά πολύ είναι η καλύτερη ευκαιρία για τον Ρότζερ να κερδίσει άλλο ένα Γκραντ Σλαμ και θα του ταιριάζει, αν οι πόντοι διαρκούν λίγο».

Σταν Βαβρίνκα
Ηλικία: 31
Χώρα: Ελβετία
Θέση: 5

«Πέρσι ο Ελβετός είχε χάσει στα προημιτελικά του major από τον Ρισάρ Γκασκέ. Για την χορτάρινη σεζόν προσέλαβε τον πρωταθλητή του Γουίμπλεντον το 1996 Ρίτσαρντ Κράιτσεκ, για να βελτιώσει την εικόνα του στην συγκεκριμένα επιφάνεια και να φτάσει πιο ψηλά».

«Έχει εντυπωσιακό πρώτο σερβίς και ένα υποτιμημένο δεύτερο. Είναι αουτσάιντερ, αλλά ξέρει πώς να κερδίζει Grand Slam».

Μίλος Ράονιτς
Ηλικία: 25

Χώρα: Καναδάς
Θέση: 7

«Το σερβίς του με απόλυτη βεβαιότητα είναι «θηρίο» και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως ο Τζον Μακ Ενρό θα βοηθήσει σε οτιδήποτε άλλο».

«Ενδεχομένως χρειάζεται να προσπαθήσει να σερβίρει περισσότερο, να κάνει βολέ και να δουλέψει περισσότερο στις επιστροφές του, αλλά υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος, αν κρίνουμε την εικόνα του στο Queen’s».

«Μου αρέσει πολύ η επαγγελματική του συμπεριφορά. Η κίνηση του δεν είναι κακή, σε σχέση με το ύψος του, αλλά θα είναι λίγο ζήτημα, κόντρα σε καλύτερους παίκτες».

Ντόμινικ Τιμ
Ηλικία: 22
Χώρα: Αυστρία
Θέση: 8

«Χρειάζεται να τσεκάρεις τον τύπο. Στο Γουίμπλεντον, δεν έχει φτάσει πέρα από τον δεύτερο γύρο, αλλά οι παίκτες που είναι 22 ή πιο κάτω, θα τον έβαζα στους top, κάτω από τον Νικ Κύργιο και τον Αλεξ Ζβέρεφ. Έχει ένα εκπληκτικό σερβίς και ένα πανέμορφο backhand».

«Ο τρόπος, με τον οποίο προσαρμόζεται στο γρασίδι, μετά το Γαλλικό Όπεν, ήταν πραγματικά εντυπωσιακός και έχει κερδίσει ένα μεγάλο αριθμό παιχνιδιών τη φετινή χρονιά. Έχει έρθει η ώρα του».

Νικ Κύργιος
Ηλικία: 21
Χώρα: Αυστραλία
Θέση: 18

«Είναι μια ενδιαφέρουσα προοπτική, επειδή είναι εκρηκτικός και δεν έχει φόβο με οποιονδήποτε και αν παίζει, κάτι που δείχνουν οι νίκες του κόντρα σε top παίκτες».

«Κάτι που με εντυπωσιάζει είναι που ξέρει πως κηρύσσει τη λήξη των αγώνων.Κοιτάζοντας το σώμα του, δεν περιμένεις κάποιον που κινείται τόσο καλά στο court, αλλά έτσι είναι».

«Το forehand του είναι πραγματικά καλό, αλλά δεν μπορείς να υποτιμήσεις το backhand του. Η πολύπειρη ιδιοσυγκρασία του ανταγωνίζεται καλά τη φετινή χρονιά και θα είναι πολύ επικίνδυνος εάν πάρει το προβάδισμα στον αγώνα».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ