aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΈτοιμος να (ξανα)γράψει ιστορία στη Μελβούρνη ο Στέφανος!

Έτοιμος να (ξανα)γράψει ιστορία στη Μελβούρνη ο Στέφανος!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίζει το πρωί της Παρασκευής (19/2-10.30) στη Μελβούρνη ένα από τα μεγαλύτερα ματς της ζωής του!
Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αγωνίζεται στον τρίτο major ημιτελικό της καριέρας και βλέπει… πολύ σοβαρά πλέον την κούπα στο Australian Open!

Θα πείτε «δεν την έβλεπε τις δύο πρώτες φορές που βρέθηκε σε τετράδα Grand Slam;». Θεωρητικά, ναι… Το 2019 στη Μελβούρνη, όμως, ήταν μόλις 20 ετών και είχε απέναντί του τον «γίγαντα» Ράφα Ναδάλ. Και πριν μερικούς μήνες στο Παρίσι, θα έπρεπε να νικήσει back to back τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον βασιλιά του χώματος Ράφα για να βάλει τα χέρια του στο τρόπαιο. Κάτι σαν mission impossible…

Όχι, βέβαια, ότι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, που πάει για τον δεύτερο τελικό major της καριέρας του, δεν είναι σπουδαίος αντίπαλος. Κάθε άλλο! Οι αριθμοί, άλλωστε, τα λένε όλα: ο 25χρονος Ρώσος έχει 19 συνεχόμενες νίκες και τρέχει σερί 11-0 κόντρα σε τενίστες του Top 10. Ουσιαστικά, έχοντας υπ’ όψιν ότι ο Ρότζερ Φέντερερ είναι εκτός εδώ και έναν χρόνο, μόνο ο Στεφ τού έχει ξεφύγει!

Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο.4 του κόσμου, αλλά τη Δευτέρα θα ανεβεί στο Νο.3 (γκρεμίζοντας τον Ντόμινικ Τιμ), ενώ αν πάρει τον τίτλο θα «πετάξει» στο Νο.2, αφήνοντας πίσω του τον Ναδάλ!

Έχει εναντίον του, όμως, και το head to head ο Στέφανος, καθώς ο Μεντβέντεφ έχει κερδίσει πέντε από τις έξι αναμετρήσεις τους. Είναι, πάντως, σημαντικό ότι ο 22χρονος Έλληνας ήταν νικητής στην τελευταία τους συνάντηση το 2019 στο Λονδίνο, διότι μάλλον έφυγαν και τα…φαντάσματα.

Μέχρι τότε, βλέπετε, ο Μεντβέντεφ «έπαιζε» κατά έναν τρόπο με το μυαλό του Τσιτσιπά και όλα ξεκίνησαν με το επεισόδιο που είχαν μεταξύ τους τον Μάρτιο του 2018 στο Μαϊάμι. Ο Στεφ… σκύλιαζε να τον νικήσει μετά από αυτό και τελικά έχανε τον έλεγχο των συναισθημάτων του και, όπως είναι λογικό, τα ματς!

Τα έχανε, φυσικά, και λόγω του Μεντβέντεφ, που στην καλή του μέρα είναι απροσπέλαστος! Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό είναι πολλές αυτές οι καλές μέρες, όμως ο Στέφανος έχει αποδείξει πως μπορεί να σταματήσει οποιονδήποτε, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Εδώ σταμάτησε τον Ναδάλ, παρόλο που έμεινε πίσω με 0-2!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο Τσιτσιπάς πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, πέρα του ότι θα βάλει στην τσέπη 965.000 ευρώ, θα ανεβεί ξανά στο career high Νο.5 του κόσμου, εκτοπίζοντας τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο μεγάλος αγώνας θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Eurosport και ο νικητής θα παλέψει με την κούπα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον πολυνίκη της διοργάνωσης με 8 τίτλους και 8/8 σε τελικούς.

Την αναμέτρηση θα παρακολουθήσουν και μέχρι 7.477 θεατές στη Rod Laver Arena, μεταξύ των οποίων θα και αρκετοί Έλληνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ