aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΈτοιμος για την κορυφή όλων των εποχών ο Ναδάλ

Έτοιμος για την κορυφή όλων των εποχών ο Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός για 13η φορά στην καριέρα του νικώντας εμφατικά με 3-0 τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό της Κυριακής. Αν νομίζετε όμως πως θα πατήσει φρένο… είστε γελασμένοι.

Ο αεικίνητος Ισπανός τενίστας έχει ακόμη αρκετές προκλήσεις μπροστά του. Ο τελευταίος του τίτλος ήταν ο 20ος σε Grand Slam ισοφαρίζοντας την επίδοση ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ και χρειάζεται ένα ακόμη για να είναι μόνος πρώτος στη λίστα. Με τον Ελβετό να μην έχει τίτλο σε Grand Slam από τον Ιανουάριο του 2018, να έχει κλείσει τα 39 τον Αύγουστο και να είναι κατά πέντε έτη μεγαλύτερος, ο χρόνος είναι σύμμαχος του 34χρονου Ναδάλ. Ο δε Νόβακ Τζόκοβιτς είναι μεν έναν χρόνο νεότερος, αλλά υπολείπεται τριών τίτλων Grand Slam από τους δύο της κορυφής.

Ο Ναδάλ απέχει μία νίκη από τις 1.000 στην καριέρα του. Περισσότερες έχουν πετύχει μόνο οι Τζίμι Κόνορς (1.274), Ρότζερ Φέντερερ (1.242) και Ιβάν Λεντλ (1.068). Στα 1.200 παιχνίδια που έχει δώσει έχει χάσει μόλις 201 φορές, με το ποσοστό νικών του να είναι 83,3% και να είναι ήδη το καλύτερος της ιστορίας, πάνω από το 83,1% του δεύτερου Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σε τίτλους Open είναι επίσης τέταρτος στη λίστα, με 86. Η κορυφή ανήκει κι εδώ στον Τζίμι Κόνορς με 109, 103 έχει ο Ρότζερ Φέντερερ και 94 ο Ιβάν Λεντλ, ενώ 81 έχει ο πέμπτος Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μοναδική… σκιά στην επαγγελματική του καριέρα είναι ότι δεν έχει κατακτήσει ποτέ τα ATP Finals. Το 2010 και το 2013 ήταν δεύτερος, ενώ απουσίασε από έξι διοργανώσεις λόγω τραυματισμών. Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει έξι τίτλους εκεί, ενώ από πέντε μετρούν οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Ιβάν Λεντλ και Πιτ Σάμπρας.

Πάντως ο Ναδάλ έχει κατακτήσει δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια (2008 και 2016), καθώς και πέντε φορές το Davis Cup, ενώ ο Φέντερερ έχει μόνο έναν τίτλο σε Davis Cup και ένα χρυσό και ένα ασημένιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο δε Τζόκοβιτς έχει ένα χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο και έναν τίτλο στο Davis Cup.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ