aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΕθνική Γυναικών: Για την πρωτιά με Ιρλανδία

Εθνική Γυναικών: Για την πρωτιά με Ιρλανδία

Η Εθνική ομάδα Γυναικών συνέχισε τις νικηφόρες εμφανίσεις με δεύτερη συνεχόμενη νίκη, αυτή τη φορά επί της Ισλανδίας (3-0), στο πλαίσιο των αγώνων του Fed Cup που διεξάγονται από 13-17 Ιουνίου στο Κισινάου της Μολδαβίας.

Με τη νίκη της αυτή η Κύπρος βρέθηκε στην κορυφή του Β’ Ομίλου στο Group III της Ευρωαφρικανικής ζώνης και την Παρασκευή με αντίπαλο την Ιρλανδία θα διεκδικήσει την νίκη που θα της δώσει την πρώτη θέση στον όμιλο και το εισιτήριο για τον ένα από τους δύο ημιτελικούς. Την ομάδα αποτελούν οι αντισφαιρίστριες Ελίζα Ομήρου, Μαρία Σιοπαχά, Άννα Σαβτσένκο και Ελένη Λουκά και συνοδεύονται από τον προπονητή Φώτο Καλλία.

Τη δεύτερη μέρα των αγώνων, η Κυπριακή ομάδα συνέχισε την αλάνθαστη πορεία με νέα «καθαρή» νίκη 3-0 επί της Ισλανδίας, χωρίς να χάσει και πάλι κάποιο σετ στους τρεις αγώνες. Στον πρώτο αγώνα η Μαρία Σιοπαχά νίκησε την Sofia Soley Jonasdottir με 2-0 (6-0, 6-1), και στη συνέχεια η Ελίζα Ομήρου με ακριβώς το ίδιο σκορ νίκησε την Anna Soffia Gronholm 2-0 (6-0, 6-1). Στο Διπλό οι δύο κύπριες αντισφαιρίστριες όπως και την πρώτη μέρα των αγώνων κέρδισαν τον αγώνα όχι μόνο χωρίς να χάσουν σετ, αλλά και χωρίς να χάσουν έστω ένα γκέιμ με 2-0 (6-0, 6-0).

Την Παρασκευή η Κύπρος θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Ιρλανδίας που κέρδισε και τον δεύτερο της αγώνα επικρατώντας της Κένυας με 2-1. Η νικήτρια της αναμέτρησης Κύπρος-Ιρλανδία θα πάρει και το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Σαββάτου. Στους αγώνες για το Group III, οι οποίοι διεξάγονται όλοι στο Κισινάου, συμμετέχουν δεκαπέντε ομάδες που διεκδικούν τα δύο εισιτήρια ανόδου. Έχουν χωριστεί σε τέσσερις όμιλους και στον ημιτελικό θα περάσουν η νικήτριες του κάθε ομίλου. Την άνοδο στο Group II θα εξασφαλίσουν οι νικήτριες των δύο ημιτελικών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ