aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΕπικός Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros!

Επικός Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros!

Έπος! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς -πραγματοποιώντας ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ εμφάνιση- σκόρπισε το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεφ και επικρατώντας 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) εξασφάλισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Roland Garros!

O Έλληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί για δεύτερη σερί σεζόν στους «4» του γαλλικού Όπεν -και για τέταρτη φορά στα ημιτελικά ενός Grand Slam- αντιμετωπίζοντας την Παρασκευή (11/6) τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο6). Μάλιστα, θα το πράξει έχοντας σημειώσει τη 2η νίκη του απέναντι στον Ρώσο τενίστα, ύστερα από οκτώ συναντήσεις τους.
Οι δύο αντίπαλοι ήταν εξαρχής προσηλωμένοι στην άμυνα κυνηγώντας κάθε μπάλα.

Ο Τσιτσιπάς -υπερασπιζόμενος με άνεση, για τα δεδομένα του αγώνα, το σερβίς του- έφτασε στο 2-1 στα γκέιμς, όντας εκείνος που έκανε το πρώτο μπρέικ για το 3-1. Για να προηγηθεί εν συνεχεία με 4-1 και 5-2 και να καθαρίσει το 1ο σετ (6-3) σε μόλις 32′ και με 89% επιτυχία στο πρώτο σερβίς.

Η αρχή του 2ου σετ βρήκε τον Ρώσο τενίστα να υποπίπτει σε πολλά λάθη, με τον Έλληνα πρωταθλητή να συνεχίζει σε υψηλά στάνταρ, να τα εκμεταλλεύεται και να φτάνει εκ νέου στο μπρέικ για το 3-1. Ωστόσο, ο Μεντβέντεφ μείωσε αρχικά σε 3-2, για να απαντήσει κι αυτός με μπρέικ για το 3-3. Μια εξέλιξη, η οποία του έδωσε αυτοπεποίθηση, ώστε να φτάσει στο 5-4. Με τον Τσιτσιπά να μην τα παρατάει, να σώζει διπλό σετ πόιντ του Μεντβέντεφ για να ισοφαρίσει σε 5-5, πηγαίνοντας το σετ στο τάι μπρέικ, όπου κυριάρχησε για το 7-6.

Ο πρώτος που έφτασε στο μπρέικ στο 3ο σετ ήταν το Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη για το 2-3 στα γκέιμς και εν συνεχεία το 2-4. Με τον Στέφανο να απαντάει να παίρνει τα τρία επόμενα γκέιμς για το 5-4. Πλέον, το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα στην πλευρά του, κάτι που αξιοποίησε φτάνοντας στο 7-5 και στην τεράστια αυτή νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ