aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΕπική νίκη Τσιτσιπά και τώρα… Νισικόρι (vid)

Επική νίκη Τσιτσιπά και τώρα… Νισικόρι (vid)

Σπουδαίο τένις έπαιξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο δεύτερο αγώνα του στο Τόκιο! 

Aν και θα μπορούσε να είχε τελειώσει νωρίτερα και με λιγότερο άγχος την υπόθεση νίκη, ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής αντέδρασε άψογα στην φοβερή αντεπίθεση του Άλεξ ντε Μινόρ στο 2ο σετ και κατάφερε να επικρατήσει με 6-3, 5-7, 6-2, κλείνοντας θέση στα προημιτελικά της ATP 500 διοργάνωσης στο Τόκιο!

Εκεί, τον περίμενε το Νο3 του ταμπλό, Κέι Νισικόρι σε ένα πολύ δυνατό τεστ για τον ταλαντούχο άσο.

Το Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο5 του ταμπλό στο Γιαπωνέζικο τουρνουά, ήταν εντυπωσιακός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και παρ’ότι έδειξε να μένει από δυνάμεις στο 2ο σετ, επέστρεψε με πείσμα και αξιοζήλευτη ποιότητα στο καθοριστικό κομμάτι για να ολοκληρώσει το έργο του.

Με πολύ αποτελεσματικό σερβίς (παρά το χαμηλό ποσοστό ευστοχίας στο 1ο), ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε στη συντριπτική πλειοψηφία των ράλι από τη βασική γραμμή ενώ διαχειρίστηκε άψογα και τις συχνές προωθήσεις του ντε Μινόρ στο φιλέ.

O 19χρονος από το Σίδνεϊ, μπήκε πιο δυνατά στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί με break στο 5ο game (3-2), όμως δεν κράτησε για πολύ το προβάδισμα αφού ο Στέφανος έπαιξε μεγάλο τένις στη συνέχεια και με τρία συνεχόμενα breaks, έφτασε να προηγείται 2-0 game στο 2ο σετ!

Μάλιστα, ο Τσιτσιπάς είχε και τρία συνεχόμενα break points (0/40) για το 7ο συνεχόμενο game του στο ματς, ώστε να κάνει το 3-0 στο 2ο σετ, όμως ο Άλεξ ντε Μινόρ κράτησε το σερβίς του και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της νίκης.

Aκολούθησαν μερικά έντονα games όπου ο Τσιτσιπάς είχε πάρα πολλές ευκαιρίες για break, ένα εκ των οποίων match point στο σερβίς του αντιπάλου του (3-5, /ad) ενώ είχε και δεύτερο match point την ώρα που σέρβιρε στο 5-4 για τη νίκη!

Εκμεταλλευόμενος την κούραση του Τσιτσιπά και την αδυναμία του να κλείσει το ματς, ο ντε Μινόρ ήταν αλύγιστος στις κρίσιμες στιγμές και με δύο σερί breaks, ισοφάρισε αρχικά σε 5-5 και στη συνέχεια έκλεισε το σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1!!

Τίποτα δεν έδειχνε ικανό να ανατρέψει την κατάσταση, με τον Αυστραλό να έχει το μομέντουμ του αγώνα.

Η εκκίνηση, όμως, του καθοριστικού σετ ήταν εντελώς διαφορετική με τον Στέφανο Τσιτσιπά να επανέρχεται φρέσκος και με καθαρό μυαλό!

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει στο 2ο σετ, το έκανε στο 3ο αφού προηγήθηκε με διπλό break (4-1 games) και μετά από 2 ώρες και 23 λεπτά αγώνα, σφράγισε τη σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Τόκιο όπου θα συναντήσει τον κορυφαίο Ιάπωνα όλων των εποχών, Κέι Νισικόρι, στην έδρα του!

Με αυτή τη νίκη, ο Στέφανος θα κερδίσει μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη και την ερχόμενη Δευτέρα θα σημειώσει νέο career high.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ