aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΈγραψε ιστορία: το πρώτο του Τσιτσιπά!

Έγραψε ιστορία: το πρώτο του Τσιτσιπά!

Xωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-4, 6-4 του 30χρονου Λετονού (Νο.145) και έγινε ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία που πανηγυρίζει τρόπαιο της ATP. Όπως φαίνεται, θα είναι το πρώτο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν!

Ο Στέφανος, μάλιστα, έσπασε το τρομερό σερί του Γκούλμπις, που μέχρι σήμερα δεν είχε χάσει κανέναν τελικό (6-0 στο μονό, 2-0 στο διπλό)! Και μπορεί η διαφορά στο ranking να είναι μεγάλη, ωστόσο μιλάμε για έναν αντίπαλο που είναι πρώην μέλος του Top 10 και νίκησε πολύ μεγάλα ονόματα στην πορεί του στη Στοκχόλμη.

Ο Τσιτσιπάς, ωστόσο, έπαιξε πολύ μεγάλο τένις και δεν θα μπορούσε να χάσει αυτόν τον τίτλο. Έχασε στον τελικό της Βαρκελώνης και του Τορόντο από τον Ράφα Ναδάλ, αλλά σήμερα δεν γινόταν να του ξεφύγει από τα χέρια…

Και η αλήθεια είναι ότι με τη σεζόν που έχει κάνει μέχρι τώρα, άξιζε ένα τρόπαιο! Είναι χαρακτηριστικό ότι το ρεκόρ του το 2018 είναι 39-15… Πέρυσι τέτοια εποχή είχε σημειώσει μόνο τρεις νίκες!

Αξίζει να σημειωθεί ότι παίρνοντας την (πολύ βαριά) κούπα έχει τώρα καλές πιθανότητες να πάει ως αναπληρωματικός στο ATP Finals του Λονδίνου, κάτι που θα είναι μια τεράστια επιτυχία. Μην ξεχνάμε ότι είναι μόνο 20 ετών!

Σε ό,τι αφορά το ματς με τον Γκούλμπις, ο Στέφανος έπαιξε με πολλή ωριμότητα και κατάφερε να πετύχει μπρέικ στο πιο κρίσιμο σημείο κάθε σετ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ