aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΕυσταθίου και Ομήρου οι τιτλούχοι

Ευσταθίου και Ομήρου οι τιτλούχοι

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Κέντρο Τένις το «Cyprus Masters Cup 2016» που ήταν η τελευταία διοργάνωση στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου για το 2016.

Τον μεγάλο τελικό στην κατηγορία Ανδρών τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος στη συνέχεια απένειμε μαζί με τον Πρόεδρο της ΟΑΚ Φίλιο Χριστοδούλου τα έπαθλα στους νικητές. Το πρωτάθλημα διεξήχθη εις μνήμην των Χρίστου και Σώτου Χριστοφίδη, δύο σημαντικών προσώπων με μεγάλη προσφορά στο τένις. Στο πρωτάθλημα που διεξήχθη σε δύο εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις σε 20 διαφορετικές κατηγορίες.

Πρωταγωνιστές για άλλη μια χρονιά ήταν ο Μενέλαος Ευσταθίου στους Άνδρες και η Ελίζα Ομήρου στις Γυναίκες που κατέκτησαν τον τίτλο στην σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση της χρονιάς. Παράλληλα στις κατηγορίες των μικρότερων ηλικιών τα ανερχόμενα ταλέντα της Κυπριακής Αντισφαίρισης, επιβεβαίωσαν τις σταθερές βάσεις που υπάρχουν στο άθλημα στην Κύπρο, και άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον.

Μεγάλος νικητής στην κατηγορία των Ανδρών, ο Μενέλαος Ευσταθίου που επικράτησε στον τελικό του Δημήτρη Λιβέρα, με 2-0 (6-1, 7-5). Ο 17χρονος Ευσταθίου, κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Λιβέρας ύστερα από η μεγάλη του νίκη στον ημιτελικό επί του Ελευθέριου Νέου, βρέθηκε πολύ κοντά στην κατάκτηση του δεύτερου σετ όταν προηγήθηκε με 5-4 και ήταν στο σερβίς, ωστόσο το έχασε στις λεπτομέρειες.

Ο Ευσταθίου προπονείται ήδη με την υπόλοιπα μέλη της Εθνικής ομάδας για την συμμετοχή της στο Davis Cup στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ ενδιάμεσα τον περιμένει η πρόκληση του Juniors Australian Open. Αναχωρεί για την Αυστραλία στις 7 Ιανουαρίου όπου θα λάβει μέρος στα προκριματικά του πρωταθλήματος.  Στο διπλό οι Ένμοντ Αϊνετζιάν και Χρίστος Κυρίλλου, επικράτησαν ύστερα από δραματικό αγώνα των Κωνσταντίνου Ηλία και Ντιν Γεωργίου με 2-1 (7-5, 4-6, 10-8).

Στις γυναίκες, η Ελίζα Ομήρου επιβεβαίωσε την αγωνιστική της κυριαρχία, κερδίζοντας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση και παραμένει για τρίτο συνεχόμενο χρόνο στην πρώτη θέση της κατάταξης τόσο στις Γυναίκες, όσο και στην κατηγορία U18.

Στον τελικό συνάντησε μεγάλη αντίσταση από την 15χρονη Ελένη Λουκά, κερδίζοντας στο τέλος αρκετά δύσκολα με 2-0 (7-5, 6-3). Η Λουκά ολοκλήρωσε τη χρονιά στην πρώτη θέση στην κατηγορία των U16, και στη δεύτερη των κατηγοριών Γυναικών και U18, δείχνοντας ότι το μέλλον της ανήκει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ