aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΔυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε στους «16» η Σάκκαρη

Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε στους «16» η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε με νίκη στις υποχρεώσεις της στο Tour, μετά τον αποκλεισμό της από την Τζέσικα Πεγκούλα στον 4ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο7 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην Αγία Πετρούπολη, όπου αγωνίζεται ως Νο1 του ταμπλό αυτή την εβδομάδα και με straight sets νίκη επί της Αναστασία Ποταπόβα (Νο75), πέρασε στις «16» καλύτερες του φετινού St. Petersburg Ladies Trophy.

Μετά από μια ώρα και 42 λεπτά αγώνα, η Μαρία επικράτησε με 6-4, 6-4 και «σφράγισε» το ραντεβού της με μια άλλη Ρωσίδα, την Εκατερίνα Αλεξάντροβα (Νο45), στον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Αν και δεν πραγματοποίησε το πιο καθαρό παιχνίδι της, η Σάκκαρη βρήκε λύσεις για να ανταπεξέλθει στην πίεση που της έβαλε πολλές φορές στο ματς η 20χρονη αντίπαλός της και απέφυγε την απώλεια set στο ντεμπούτο της.

Σώζοντας 12/14 break points της Ποταπόβα, η Μαρία επέστρεψε από το 1-4 στο 1ο set και από το 3-4 στο 2ο, «έτρεξε» σερί πέντε κερδισμένων games την πρώτη φορά και τριών τη δεύτερη, κάμπτοντας με δυσκολία εν τέλει, στα δυο sets, την αντίσταση της Ρωσίδας.

Με 51/90 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της ολοκλήρωσε το ματς η Νο1 του ταμπλό, ενώ εκμεταλλεύτηκε 4/7 break points που δημιούργησε, για να φτάσει στη σημαντική επικράτηση.

Η Ποταπόβα ολοκλήρωσε το ματς με 32/60 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της και πλήρωσε ανεπανόρθωτα την αδυναμία της να διαχειριστεί τα break points που έφτιαξε για τον εαυτό της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ