aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΔύο πρωταθλήματα Juniors U18 πήρε η Κύπρος

Δύο πρωταθλήματα Juniors U18 πήρε η Κύπρος

Η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ),  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF), ενέκρινε το αίτημα για διοργάνωση στην Κύπρο δύο ακόμη διεθνών πρωταθλημάτων στην κατηγορία Juniors U18, αρχής γενομένης από τη φετινή χρονιά.

Πρόκειται για το «ITF Larnaca Junior Cup 2016», το οποίο θα διεξαχθεί από 21 μέχρι 27 Αυγούστου 2016, με διοργανωτή τον Όμιλο Αντισφαιρίσης Λάρνακας και το «Ayia Napa -Protaras Junior Tournament». το οποίο θα διεξαχθεί από 6 μέχρι 12 Νοεμβρίου με διοργανωτή τον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Παραλιμνίου. Και τα δύο πρωταθλήματα θα είναι κατηγορίας Grade 5 και αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον δεκάδων αντισφαιριστών από μεγάλο αριθμό χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι, ύστερα από τις εξαιρετικές διοργανώσεις που προηγήθηκαν τις προηγούμενες χρονιές, περιλαμβάνονται ήδη στο επίσημο καλεντάρι της ITF για τη φετινή χρονιά και άλλα δύο πρωταθλήματα της κατηγορίας Juniors U18.

Πρόκειται για το «Aphrodite Cup» που διοργανώνει η ΟΑΚ στο Εθνικό Κέντρο Τένις από 28 Αυγούστου μέχρι 3 Σεπτεμβρίου, και θα ακολουθήσει το «Herodotou Tennis Academy ITF U18» με διοργανωτή την ομώνυμη Ακαδημία που εδρεύει στη Λάρνακα από τις 4 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Και τα δύο αυτά πρωταθλήματα είναι κατηγορίας Grade 4.

Η απόφαση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την εκτίμηση της ITF για τη δυνατότητα της Κύπρου και της ΟΑΚ, να αναλαμβάνει σημαντικές διοργανώσεις που περιλαμβάνονται στο επίσημο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Η διοργάνωση στην Κύπρο των δύο πρωταθλημάτων, δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς Κύπριους αντισφαιριστές να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο απέναντι σε νέους αντιπάλους, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στο εξωτερικό κάτι που προϋποθέτει αυξημένα έξοδα, για την Ομοσπονδία, τους Ομίλους τους και φυσικά τους ίδιους, αλλά και να βελτιώσουν τη θέση τους στην Παγκόσμια κατάταξη.

Επιπρόσθετα αποτελεί κίνητρο για τους Ομίλους να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις τους, την τεχνογνωσία και την εκπαίδευση του προσωπικού που απαιτείται για να φέρουν εις πέρας μία άψογη διεθνή διοργάνωση, σφυρηλατεί το κύρος της ΟΑΚ στο διεθνή χώρο της αντισφαίρισης, προβάλλει την Κύπρο, και συμβάλλει στην αναβάθμιση της ως τουριστικού προορισμού, ειδικά σε «κλειστές» τουριστικές περιόδους για την Κύπρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ