aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΔιατηρήθηκε στο Νο.6 του κόσμου ο Τσιτσιπάς

Διατηρήθηκε στο Νο.6 του κόσμου ο Τσιτσιπάς

Μπορεί να μην απειλούνταν άμεσα από τον 7ο, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την εξαιρετική εβδομάδα που διένυσε στο Open 13 της Μασσαλίας, κατέκτησε τον 5ο ΑΤΡ τίτλο του, διατηρήθηκε στους 4.745 πόντους στην παγκόσμια κατάταξη και έκανε δήλωση, ότι το ντεφορμάρισμα του έφτασε στο τέλος του.

Πετυχαίνοντας τέσσερις straight sets νίκες, ο Στέφανος υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πέρυσι στη Μασσαλία και εκτός από ψυχολογικό boost, διατηρήθηκε πειστικά στο Νο6 του κόσμου, δίχως να χάσει έδαφος ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Αμετάβλητο έμεινε το Top10 της κατάταξης, με τον Κριστιάν Γκαρίν να είναι το νέο πρόσωπο στο Top20 του πλανήτη. Ο Χιλιανός κατέκτησε τον τίτλο στο Ρίο και κέρδισε επτά θέσεις με τη συγκεκριμένη επιτυχία, ανεβαίνοντας στο Νο18.

Αυτό είναι και το νέο ρεκόρ καριέρας του Γκαρίν, ο οποίος έχει ήδη δυο τίτλους στο χώμα φέτος και δείχνει να είναι έτοιμος για σπουδαία πράγματα στα επικείμενα, μεγάλα τουρνουά της συγκεκριμένης επιφάνειας.

Δυο θέσεις έχασε ο Νικ Κύργιος (Νο23), που έχει δύσκολο έργο και αυτή την εβδομάδα στο Ακαπούλκο, μιας και πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά του Μεξικό.

Ο ημιφιναλίστ στο Ρίο, Μπόρνα Τσόριτς, κέρδισε τέσσερις θέσεις και ανέβηκε στο Νο28, με τον Μίλος Ράονιτς που έφτασε στα ημιτελικά του Ντέλρεϊ Μπιτς, να ανεβαίνει στο Νο32.

Ο Ρέιλι Όπελκα που κατέκτησε τον τίτλο στις ΗΠΑ αναρριχήθηκε στο Νο39 του πλανήτη, κερδίζοντας 15 θέσεις αυτή την εβδομάδα, ενώ ο φιναλίστ, Γιοσίτο Νισιόκα, έφτασε στο Νο48.

Μεγάλη πτώση για τον Λάσλο Ντζέρε που δεν αγωνίστηκε στο Ρίο φέτος, ενώ πέρυσι είχε κατακτήσει το τρόπαιο. Ο Σέρβος έπεσε από το Νο36 στο Νο67.

Τέλος, ο Τζιανλούκα Μέιγκερ, που έφτασε μέχρι τον τελικό στη Βραζιλία, κέρδισε 51(!) θέσεις και πλέον απολαμβάνει νέο ρεκόρ καριέρας στο Νο77.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ