aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣ«Δαγκώνει» στα 33 ο Ναδάλ!

«Δαγκώνει» στα 33 ο Ναδάλ!

Την καλύτερη απάντηση σε εκείνους που είχαν υποστηρίξει πως δύσκολα μετά τα 30 θα κατακτήσει κάποιον σημαντικό τίτλο έδωσε ο Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας επικράτησε με 3-2 σετ του Ντανίλ Μεντβέντεφ μετά από 4 ώρες και 49′ σε έναν συγκλονιστικό τελικό και κατέκτησε το US Open!

Ο Ισπανός, επικρατώντας του 23χρονου εκπληκτικού Ρώσου, έφτασε τα 19 Majors και πλέον απέχει μόλις ένα Slam από να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 20 κατακτήσεων του Ρότζερ Φέντερερ.

Ήταν η τέταρτη φορά που ο Ναδάλ κατέκτησε το Αμερικανικό Όπεν και έχει δύο Slams εφέτος, όσα και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Ράφα επικράτησε στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, ενώ ο Τζόκοβιτς σε Μελβούρνη και Λονδίνο. «Παίζω τένις γιατί μου αρέσει να παίζω τένις», δήλωσε ο Ναδάλ και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ μόνο να σκέφτομαι τα Grand Slams. Παίζω για να είμαι χαρούμενος».

Ο 33χρονος αθλητής είχε βρεθεί να προηγείται με 2-0 σετ, όμως στη συνέχεια ισοφαρίστηκε σε 2-2. Μάλιστα, στο 5ο σετ ο Μεντβέντεφ του «έσβησε» 2 ματς πόιντ και χρειάστηκε και 3ο για να πάρει τη νίκη, φτάνοντας το 4ο US Open και 19ο Grand Slam στην καριέρα του.

Κάπως έτσι πλησίασε σε απόσταση βολής τον Ρότζερ Φέντερερ (20), διατηρώντας τις ελπίδες του να είναι ο κορυφαίος των BIG 3 όταν εκείνοι θα έχουν αποσυρθεί από τα κορτ. Από την πλευρά του, ο Μεντβέντεφ έγινε ο πρώτος τενίστας γεννημένος τη δεκαετία του ’90 που καταφέρνει να πάρει δύο σετ σε τελικό Grand Slam!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ