aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΑυλαία με 167 τενίστες στο Παγκύπριο του Ομίλου Αμμοχώστου, ποιά τα επόμενα πρωταθλήματα

Αυλαία με 167 τενίστες στο Παγκύπριο του Ομίλου Αμμοχώστου, ποιά τα επόμενα πρωταθλήματα

Με τη συμμμετοχή εντυπωσιακού αριθμού αντισφαιριστών για τα δεδομένα της εποχής, ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Ιουνίου το Παγκύπριο Πρωτάθλημα “Famagusta Tennis Club & Lemesia Pancyprian Tournament Grade 1 2020”. Το πρωτάθλημα που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αμμοχώστου είναι παράλληλα ενταγμένο στις εκδηλώσεις «Λεμέσια 2020», ως Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού.

Είναι το πρώτο παγκύπριο πρωτάθλημα που διοργανώνεται στην Κύπρο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, από το σύνολο των αθλημάτων, και ο κόσμος της αντισφαίρισης δείχνει διψασμένος για αγωνιστική δράση και άμεση επιστροφή όλων των αθλητών στις προπονήσεις και στους αγώνες. Στο πρωτάθλημα διεξάγονται αγώνες σε 17 κατηγορίες σε Μονά και Διπλά, Αντρών, U18, U16, U14, U12, με εξαίρεση τις δύο κατηγορίες Γυναικών και την BD18. Δήλωσαν συμμετοχή 167 αντισφαιριστές (219 entries σε Μονά και Διπλά).

Οι τελικοί θα διεξαχθούν το διήμερο 26-27 Ιουνίου, με τον μεγάλο τελικό με τον οποίο θα πέσει και η αυλαία να είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 16.00 το απόγευμα του Σαββάτου. Στους δύο ημιτελικούς από τους οποίους θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού, θα αναμετρηθούν οι Στέφανος Σάββα Vs Ελευθέριος Νέος και Μενέλαος Ευσταθίου Vs Παύλος Παρσών.

Μετά το πέρας του τελικού θα ακολουθήσουν οι απονομές στους νικητές και δεξίωση στους υπαίθριους χώρους του Ομίλου. Ολόκληρο το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΟΑΚ

Τα επόμενα πρωταθλήματα

Η δράση συνεχίζεται με την έναρξη αύριο Παρασκευή 26 Ιουνίου, του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Ελαιών «Γιώργος Γκουγκούρης» Grade 1, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του νεαρού πρωταθλητή του Ομίλου, και στο οποίο για μία εβδομάδα, 190 αντισφαιριστές θα συναγωνιστούν σε 17 διαφορετικές κατηγορίες. Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία των Ανδρών με σχεδόν όλα τα κορυφαία ονόματα να δηλώνουν συμμετοχή (πλην Πέτρου Χρυσοχού), ενώ εντυπωσιάζει ο αριθμός των συμμετοχών στις κατηγορίες BS12 (50) και BS14 (35).

Αμέσως μετά το πρωτάθλημα Ελαιών «Γιώργος Γκουγκούρης», η δράση θα συνεχιστεί με το Aphrodite Hills G3 (4-11 Ιουλίου) και το Παραλίμνι G1 (10-18 Ιουλίου). Έτσι σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΟΑΚ, το καλεντάρι για το επόμενο διάστημα διαμορφώνεται ως ακολούθως:

26 Ιουνίου – 4 Ιουλ. Παγκύπριο Ελαιών «Γιώργος Γκουγκούρης» G1

4-11 Ιουλίου Παγκύπριο Aphrodite Hills G3

10-18 Ιουλίου Παγκύπριο Παραλιμνίου G1

18-21 Ιουλίου Ακαδημία Ηροδότου U8-U10

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ