aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣAustralian Open: Η Αζαρένκα στα ημιτελικά δέκα χρόνια μετά τον θρίαμβο του 2013

Australian Open: Η Αζαρένκα στα ημιτελικά δέκα χρόνια μετά τον θρίαμβο του 2013

Για πρώτη φορά μετά το 2013, όταν και κατέκτησε τον τίτλο, η Βικτόρια Αζαρένκα είναι στα ημιτελικά του Australian Open!

Η Λευκορωσίδα θύμιζε με το παιχνίδι της σε πολλές στιγμές, την παίκτρια που είχαμε θαυμάσει προ δεκαετίας, κερδίζοντας την Τζέσικα Πεγκούλα με 2-0 σετ (6-4, 6-1 σε 1 ώρα και 37 λεπτά) και στα ημιτελικά την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Ελενα Ριμπάκινα.

Με αυτή τη νίκη η Αζαρένκα θα «σκαρφαλώσει» 9 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς θα βρεθεί στο Νο15

H Αζαρένκα, κάτοχος δύο τίτλων στην Μελβούρνη (2012, 2013), μπήκε στο ματς με το γνωστό επιθετικό της στυλ και στρίμωξε την Πεγκούλα. Της έσπασε το σερβίς αμέσως και προηγήθηκε με 3-0 και 5-2, κάτι στο οποίο βοήθησε και το ότι η Αμερικανίδα έκανε πάρα πολλά αβίαστα λάθη (18 μέχρι εκείνο το σημείο).

Η Πεγκούλα μείωσε σε 5-3 δύσκολα, ωστόσο η Λευκορωσίδα βρέθηκε με δύο set point στο σερβίς της. Η Αμερικανίδα τα έσβησε και πήρε και το game κάνοντας break την καταλληλότερη στιγμή. Ωστόσο, στο δικό της σερβίς η Αζαρένκα βρήκε ξανά δύο set point κάνοντας τελικά το 1-0 με λάθος της Πεγκούλα.

Στην έναρξη του δεύτερου σετ τα λάθη συνεχίστηκαν από την Αμερικανίδα που βρέθηκε πίσω με break. Η Πεγκούλα αντέδρασε και πήρε πίσω το break, όμως για άλλη μία φορά δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της στη συνέχεια και βρέθηκε πίσω με 3-1.

H Αζαρένκα, κράτησε αυτή τη φορά το σερβίς της και με ένα μπάκχαντ στην ευθεία έφτασε στο 4-1, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση. Η απογοητευμένη Πεγκούλα άρχισε πάλι τα λάθη (31 συνολικά στο ματς), η αντίπαλός της έφτασε στο 5-1 και σέρβιρε για να κλείσει το ματς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ