aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣATP Finals: Φοβερή πρεμιέρα με Τσιτσιπά-Τιμ στο Λονδίνο

ATP Finals: Φοβερή πρεμιέρα με Τσιτσιπά-Τιμ στο Λονδίνο

Ο κάτοχος του τίτλου, Στέφανος Τσιτσιπάς και ο περσινός φιναλίστ, Ντόμινικ Τιμ θα ανοίξουν την αυλαία της 50ης έκδοσης του κορυφαίου τουρνουά στο τέλος της σεζόν, την Κυριακή (15/11), στην O2 Arena του Λονδίνου.

Πρόκειται για την 1η αγωνιστική στον όμιλο London 2020 στον οποίον επικεφαλής είναι ο Ράφαελ Ναδάλ που θα παίξει το βράδυ της Κυριακής με τον πρωτάρη, Αντρέι Ρούμπλεφ.

Στις 16:00GR, λοιπόν, της Κυριακής, Τσιτσιπάς και Τιμ θα αναμετρηθούν για 8η φορά συνολικά και για πρώτη μετά την περσινή τους συνάντηση στον τελικό της O2 Arena, όπου ο Στέφανος επιβλήθηκε 6-7(6), 6-2, 7-6(4) του Αυστριακού και πέτυχε την 3η του νίκη κόντρα στον Τιμ (4-3).

Τόσο ο Στέφανος όσο και ο χαρισματικός Αυστριακός, προέρχονται από τραυματισμό και μένει να δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει δύο ήττες στα τελευταία τρία ματς που έχει δώσει στο tour ενώ ο Τιμ έπαιξε μόνο σε ένα τουρνουά, μετά το Γαλλικό Όπεν, χάνοντας απ’τον Ρούμπλεφ στα προημιτελικά της Βιέννης.

Στο βραδινό πρόγραμμα της Κυριακής (22:00GR), ο Ράφαελ Ναδάλ θα χρειαστεί να παρουσιαστεί πανέτοιμος από το ξεκίνημα του τουρνουά καθώς θα αντιμετωπίσει έναν από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες στο tour.

Στα τελευταία 12 παιχνίδια του στα indoor τουρνουά των τελευταίων εβδομάδων, ο Αντρέι Ρούμπλεφ μετράει 11 νίκες και δύο σερί τίτλους στα ATP 500 τουρνουά της Βιέννης και της Αγίας Πετρούπολης, με μοναδική ήττα αυτή από τον Σταν Βαβρίνκα στο 3ο γύρο του Paris Masters.

Έχοντας την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί καλύτερα για το Λονδίνο, ο 23χρονος Ρώσος θα πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση στο ATP Finals και θα προσπαθήσει να πετύχει την πρώτη του νίκη απέναντι στον Ναδάλ, μόλις στη δεύτερη φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι στο tour.

Η πρώτη ήταν στο US Open 2017, με τον Ρώσο να βρίσκεται τότε στο Νο37 της κατάταξης ενώ τώρα αποτελεί μέλος της κορυφαίας 10αδας, στην 8η θέση της ATP.

Από την άλλη, ο σπουδαίος Ναδάλ που ψάχνει τον πρώτο του τίτλο στην 10η παρουσία του στη διοργάνωση (αν και έχει 17 προκρίσεις), έχει αγωνιστεί μόλις σε ένα τουρνουά μετά τον θρίαμβό του στο Γαλλικό Όπεν, φτάνοντας στα ημιτελικά του Paris Masters όπου αποκλείστηκε απ’τον Αλεξ Ζβέρεφ.

Είναι η πρώτη φορά που ο 34χρονος Ισπανός φτάνει τόσο φρέσκος στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς, ωστόσο όπως έδειξε και στα περισσότερα παιχνίδια του στο Paris Masters, του λείπουν παιχνίδια σε indoor hard court και η αυτοπεποίθησή του δεν είναι η ίδια όπως στις άλλες επιφάνειες και ειδικά στο χώμα.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό και το πρόγραμμα της Δευτέρας (16/11), όπου στο απογευματινό ματς θα αναμετρηθούν Τζόκοβιτς-Σβάρτσμαν και στο βραδινό το μεγάλο ντέρμπι του ομίλου ανάμεσα σε Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ, μόλις λίγες ημέρες μετά τη μεταξύ τους μάχη στον τελικό του Paris Masters που βρήκε νικητή τον Ρώσο με ανατροπή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ