aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΑπόλυτος κυρίαρχος ο Μάρκος

Απόλυτος κυρίαρχος ο Μάρκος

Σε ένα ματς που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω απόσυρσης του Αργεντινού Φακούντο Μπανίς στο τρίτο σετ, ο Κύπριος πρωταθλητής Μάρκος Παγδατής πέρασε στον επόμενο γύρο του US Open με χαρακτηριστική ευκολία έχοντας ήδη κερδίσει τα πρώτα δύο σετ.

Εντυπωσιακή πρεμιέρα έκανε στο Flushing Meadows o 31χρονος Κύπριος τενίστας, επικρατώντας του τραυματία στο τέλος του αγώνα Φακούντο Μπανίς με 6-4, 6-2, 1-1 ret, σε μόλις μιάμιση ώρα αγώνα.

Ένας πολύ σοβαρός και πειθαρχημένος Μάρκος έδειξε να έχει ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα τραυματισμού που τον απασχόλησαν πολύ από το Wimbledon και μετά, και με πολύ έξυπνο τένις δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να υποτάξει τον 26χρονο αντίπαλό του, έστω και αν έληξε άδοξα ο αγώνας με την απόσυρση του Αργεντινού.

Αφεντικό από την αρχή του αγώνα ο Μάρκος πίεσε πάρα πολύ το σερβίς του Μπανίς και έκανε break με το καλημέρα στην πέμπτη του ευκαιρία, ήδη, για σπάσιμο σερβίς. Στη συνέχεια του σετ, ο Παγδατής με ποιοτικό και αποτελεσματικό σετ, χωρίς να χρειαστεί να κάνει και δεύτερο break έκλεισε το σετ αρκετά εύκολα στο 6-4, κρατώντας τα service game του με χαρακτηριστική άνεση.

Χωρίς να παίζει full επιθετικό παιχνίδι αλλά με πολύ υπομονή και σωστή επιλογή χτυπημάτων, συνέχισε ακάθεκτος ο No44 της παγκόσμιας κατάταξης. Χτύπησε και πάλι πρώτος το προβληματικό σερβίς του Μπανίς για να προηγηθεί με 2-1 και, στον ίδιο ρυθμό, πέτυχε διπλό break φτάνοντας στο 4-1 και ψαλιδίζοντας πάρα πολύ τις ελπίδες του Αργεντινού για κάτι καλό στον πρώτο γύρο του US Open.

Το σετ έληξε πολύ άνετα για τον άσο από τη Λεμεσό στο 6-2 και ήταν, ήδη, ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Πράγμα που απέδειξε και στην αρχή του τρίτου σετ σπάζοντας με το καλημέρα για τέταρτη φορά το ταλαιπωρημένο σερβίς του Μπανίς. Τότε, αν και ο αριστερόχειρας Αργεντινός έκανε για πρώτη φορά break στο σερβίς του Παγδατή, ισοφαρίζοντας σε 1-1, δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα λόγω τραυματισμού δίνοντας ακόμα πιο ξεκούραστα την πρόκριση στον εκπρόσωπο του κυπριακού τένις στον επόμενο γύρο.

Εκεί τον περιμένει ο θερμόαιμος Μπενουά Περ που κέρδισε πολύ δύσκολα και με πολλή κούραση, σε αγώνα των 5 σετ, τον Σέρβο Ντούσαν Λάγιοβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ