aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΑπόλυτη ικανοποίηση για την εθνική ομάδα Davis Cup

Απόλυτη ικανοποίηση για την εθνική ομάδα Davis Cup

Την απόλυτη ικανοποίησή της για την τιμητική παρουσία και τα αποτελέσματα της εθνικής ομάδας Davis Cup εξέφρασε η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Κύπρου, ύστερα από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Group IV της Ευρωπαϊκής Ζώνης, κάτι που εξασφάλισε και την άνοδό της στο Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης. Στους αγώνες, που έγιναν στο Σαν Μαρίνο με τη συμμετοχή 10 χωρών, την ομάδα αποτελούσαν οι Πέτρος Χρυσοχός, Μενέλαος Ευσταθίου, Ελευθέριος Νέος και Σέργης Κυρατζής και κάπτεν-προπονητής, που είχε και την ευθύνη προετοιμασίας της ομάδας, ο Δημήτρης Ηροδότου.

«Βρέθηκα για μια εβδομάδα στο Σαν Μαρίνο και είδα από κοντά την προσπάθεια των παιδιών και κυρίως τις αγωνιστικές τους δυνατότητες, το πείσμα και παράλληλα το ήθος που επεδείκνυαν τιμώντας με τη συνολική εμφάνισή τους την Κύπρο. Στο τέλος βίωσα τα συναισθήματα της έντασης, του ξεσπάσματος και της συγκίνησης, όταν φτάσαμε στην άνοδο κατακτώντας στο τάι-μπρέικ το τελευταίο γκέιμ, του τελευταίου αγώνα. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια». Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος της ΟΑΚ, Νώντας Μεταξάς, άρχισε την ομιλία του σε συνέντευξη Τύπου. Παρουσιάστηκαν επίσης από τον πρόεδρο της ΟΑΚ τα υφιστάμενα δεδομένα στον χώρο της κυπριακής αντισφαίρισης, όπως επίσης οι σχεδιασμοί και οι στόχοι που θέτει η Ομοσπονδία, καθώς και οι προοπτικές του αθλήματος στην Κύπρο.

«Στόχος μας είναι να καταστήσουμε αδιαμφισβήτητα το τένις ως το πρώτο ατομικό άθλημα στην Κύπρο. Έχουμε το ταλέντο, καταξιωμένους αντισφαιριστές, ικανούς προπονητές και έχουμε να επιδείξουμε σημαντικά αγωνιστικά αποτελέσματα. Η αντισφαίριση αξίζει καλύτερης προβολής από όλους. Ένας από τους κύριους στόχους, πέραν της χορηγίας του ΚΟΑ και της βοήθειας που πηγάζει από τους χορηγούς που είναι πλέον δυσεύρετοι, είναι η εξεύρεση σταθερών οικονομικών πόρων που θα πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στην ανάπτυξη. Εάν το επιτύχουμε αυτό, τότε θα είμαστε έτοιμοι και για ένα μεγάλο άλμα».

Από την πλευρά του ο κάπτεν της ομάδας, Δημήτρης Ηροδότου, σημείωσε ότι η ομάδα μετέβη στο Σαν Μαρίνο έχοντας την ευθύνη της κληρονομιάς που άφησε ο Μάρκος Παγδατής, αλλά και το βάρος που έφερε ο χαρακτηρισμός του φαβορί: «Πιστεύω ότι δεν αξίζαμε να είχαμε πέσει κατηγορία, πόσο μάλλον να παραμένουμε σε αυτήν που ήμασταν για δεύτερο χρόνο. Έπρεπε αυτό να το αποδείξουμε στο γήπεδο και το πετύχαμε όχι μόνο χάρη στην εμφάνιση του καθενός ξεχωριστά, αλλά κυρίως γιατί κυριαρχούσε η ομοιογένεια, η συναδελφικότητα και το ομαδικό πνεύμα».

Οι δύο αντισφαιριστές της ομάδας που παραβρέθηκαν, Μέλιος Ευσταθίου και Ελευθέριος Νέος, που μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας φοιτούν εδώ και ένα χρόνο με υποτροφίες στις Η.Π.Α., δήλωσαν ότι θεωρούν τιμή και καθήκον την κάθε συμμετοχή τους με την εθνική ομάδα και θα δίνουν το «παρών» όποτε κληθούν να βοηθήσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ