aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΑπλά και «βασιλικά» στους «8» του Wimbledon ο Φεντερερ

Απλά και «βασιλικά» στους «8» του Wimbledon ο Φεντερερ

Μέσα σε μόλις δυο ώρες και 13 λεπτά αγώνα, ο 39χρονος Ελβετός έριξε στο καναβάτσο το Νο23 του ταμπλό με 7-5, 6-4, 6-2 και την Τετάρτη θα αγωνιστεί σε προημιτελικό Major τουρνουά, για 58η φορά.

Σε παρθενικό προημιτελικό Major τουρνουά ο Αλιασίμ

Ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ έκανε παλικαρίσια εμφάνιση και επικράτησε με 3-2 του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, στο μεγάλο ντέρμπι του 4ου γύρου του Wimbledon, παίρνοντας το εισιτήριο για τον παρθενικό Major προημιτελικό της καριέρας του.

Μεγάλο τένις έπαιξε ο 20χρονος Καναδός, μέχρι να φτάσει στη νίκη έναντι του Νο4 τενίστα του ταμπλό, αναγκάζοντας τον Γερμανό σε ακόμη μια απογοητευτική πορεία στο Λονδρέζικο Slam.

Μετά από τέσσερις ώρες και έξι λεπτά φοβερής μονομαχίας, ο Αλιασίμ επικράτησε του «Σάσα» με 6-4, 7-6(6), 3-6, 3-6, 6-4 και την Τετάρτη θα αγωνιστεί κόντρα στον Ματέο Μπερετίνι, με φόντο την είσοδό του στους «4» καλύτερους της διοργάνωσης.

Αυτός, ήταν ο 6ος συνεχόμενος αποκλεισμός του Ζβέρεφ πριν την προημιτελική φάση στο Wimbledon. Και άξιζε την ήττα, πέρα για πέρα, αν αναλογιστεί κανείς μόνο τα 20(!) διπλά λάθη που έκανε στο ματς.

Απογοητευτικός στις κρίσιμες στιγμές του 5ου set ο 24χρονος, που αν και επέστρεψε αρχικά από το break πίσω (μετέτρεψε το 2-0 σε 2-3), δέχθηκε ακόμη ένα λίγες στιγμές αργότερα (4-3), με τον Φίλιξ να κάνει στη συνέχεια δυο μεγάλα holds και να φεύγει θριαμβευτής από το court.

Ο Ζβέρεφ κέρδισε μόλις 20/58 πόντους πίσω από το 2ο σερβίς του και δέχθηκε πέντε breaks από τον Αλιασίμ (5/13), που αν και ολοκλήρωσε τον αγώνα με περισσότερα αβίαστα λάθη (51 έναντι 42) κατάφερε να πάρει την σπουδαία πρόκριση.

Ήταν μόλις η 1η νίκη του Καναδού κόντρα στον Ζβέρεφ. Στις προηγούμενες τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο Γερμανός είχε απολογισμό κερδισμένων sets 6-0.

Η εκδίκηση όμως, ήταν πολύ γλυκιά για τον Φίλιξ, ο οποίος πανηγύρισε την 10η νίκη του σε 12 ματς στη φετινή grass court season και την χαρακτήρισε, αμέσως μετά το ματς, ως η σπουδαιότερη νίκη της μέχρι τώρα καριέρας του.

Ο Νο19 τενίστας του κόσμου, είχε αποτύχει οκτώ φορές να μπει σε προημιτελικά Major. Στην 9η προσπάθειά του όμως, τα κατάφερε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ