aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΑΜΚΕ: Θριαμβευτική η παρουσία της ομάδας Αντισφαίρισης

ΑΜΚΕ: Θριαμβευτική η παρουσία της ομάδας Αντισφαίρισης

Η κυπριακή Αντισφαίριση δικαιούται να πανηγυρίζει για την συνολική παρουσία της ομάδας που συμμετείχε στους 17ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που διεξήχθηκαν στο Σαν Μαρίνο. Η ομάδα αποτελούμενη από τους Ελευθέριο Νέο, Μενέλαο Ευσταθίου, Ραλούκα Σερμπάν και Μαρία Σιοπαχά, την οποία συνόδευε ο προπονητής Νικόλας Κωνσταντίνου, ύστερα από εξαιρετικές εμφανίσεις κατέκτησε τρία χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο, στα πέντε αγωνίσματα που περιλάμβανε το αγωνιστικό πρόγραμμα.

«Για πρώτη φορά επιτυγχάνουμε να εμπλουτίσουμε την Κυπριακή αποστολή με αυτόν τον απολογισμό μεταλλίων. Διαβιβάζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους αντισφαιριστές μας και τον προπονητή τους για τις εμφανίσεις τους, τα αποτελέσματα και την συνολική τους παρουσία στο Σαν Μαρίνο. Η ομάδα μας αντιπροσώπευσε επάξια την Κύπρο και οι αντισφαιριστές μας με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησαν και την αυταπάρνηση που επέδειξαν για να ανταποκριθούν στο ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα, απέδειξαν ότι η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα αποτελεί προσωπική τιμή για τον κάθε αθλητή, και συνειδητή υποχρέωση» αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Φίλιος Χριστοδούλου.

Στο Σαν Μαρίνο τα πέντε κυπριακά μετάλλια κατέκτησαν οι εξής αθλητές: Μονό Γυναικών: Ραλούκα Σερμπάν – Χρυσό. Διπλό Ανδρών: Ελευθέριος Νέος / Μενέλαος Ευσταθίου – Χρυσό. Διπλό Γυναικών: Ραλούκα Σερμπάν / Μαρία Σιοπαχά – Χρυσό. Μικτό Διπλό: Ελευθέριος Νέος / Ραλούκα Σερμπάν – Αργυρό. Μονό Ανδρών: Ελευθέριος Νέος – Χάλκινο.

Το μέγεθος της επιτυχίας μπορεί να αναλυθεί και από τα επιτεύγματα που κατέγραψε η ομάδα αντισφαίρισης: Είναι το μοναδικό άθλημα που κέρδισε για την Κύπρο, περισσότερα από το 50% των χρυσών μεταλλίων που υπήρχαν στο πρόγραμμα (3/5). Είναι το μοναδικό άθλημα στο οποίο όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν κέρδισαν τουλάχιστον ένα χρυσό μετάλλιο. Δύο αντισφαιριστές κέρδισαν τρία μετάλλια (Ραλούκα Σερμπάν και Ελευθέριος Νέος). Η Ραλούκα Σερμπάν ήταν η κορυφαία αθλήτρια για την Κυπριακή αποστολή κερδίζοντας δύο χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο.

Η ΟΑΚ συγχαίρει για άλλη μια φορά τους αθλητές μας για την παρουσία τους και εκφράζει τις ευχαριστίες προς την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για την άψογη συνεργασία και την οργάνωση της αποστολής. Αν το διακύβευμα της συμμετοχής στους ΑΜΚΕ είναι να καταδειχθεί το βάθος Κυπριακού αθλητισμού και του κάθε αθλήματος ξεχωριστά, τα αποτελέσματα αυτά μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι για τη θέση και το επίπεδο της κυπριακής Αντισφαίρισης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ