aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣ«Αμείβεται από τον ΚΟΑ ο Παγδατής, υποχρέωσή του να αγωνίζεται»

«Αμείβεται από τον ΚΟΑ ο Παγδατής, υποχρέωσή του να αγωνίζεται»

Δηλώσεις στο ΚΥΠΕ έκανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τένις Φίλιος Χριστοδούλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα της μη συμμετοχής του Μάρκου Παγδατή στο Davis Cup. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο ΚΟΑ έκανε προσπάθεια να μεταπείσει τον Κύπριο αντισφαιριστή μιας και με βάση το συμβόλαιό του είναι υποχρεωμένος να αγωνίζεται στην εθνική ομάδα.

Το κείμενο αναφέρει:

Παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις και παρακλήσεις τόσο από την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης όσο και από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, για να αγωνιστεί στη συνάντηση για το  Davis Cup, μεταξύ των εθνικών ομάδων τένις Κύπρου – Τουρκίας, ο Κύπριος πρωταθλητής Μάρκος Παγδατής παρέμεινε ανένδοτος. «Σημαντική η συμμετοχή του Μάρκου στην εθνική ομάδα τένις», σημειώνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τένις Φίλιος Χριστοδούλου.

Ο Μάρκος παρέμεινε πιστός στην απόφασή του να μην αγωνιστεί με τα κυπριακά χρώματα κατά το 2017, λόγω βεβαρημένου αγωνιστικού προγράμματος, όπως ο ίδιος είχε ενημερώσει  την Ομοσπονδία από τον Οκτώβριο.

Η συμμετοχή του Μάρκου ήταν αποφασιστικής σημασίας  για να επιδιώξει η Κύπρος μία νίκης σε βάρος της Τουρκίας, από την οποία τελικά ηττήθηκε με 4-1.

Σε δηλώσεις  του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Φίλιος Χριστοδούλου εξέφρασε τη λύπη του για τη μη συμμετοχή του Μάρκου Παγδατή, με τον οποίο η Κύπρος θα είχε όλες τις δυνατότητες να κερδίσει την Τουρκία.

Όπως είπε ο κ. Χριστοδούλου, από τον περασμένο Οκτώβριο υπήρξε αλληλογραφία με τον Μάρκο Παγδατή, για να συμμετάσχει στον αγώνα αυτό, εξηγώντας του ότι για την εθνική ομάδα τένις της Κύπρου η συνάντηση με την αντίστοιχη της Τουρκίας ήταν μια ιστορική στιγμή όχι μόνο για το κυπριακό τένις αλλά και για την Κύπρο.

Ο Μάρκος απάντησε ότι λόγω βεβαρημένου προγράμματος ήταν αδύνατη η συμμετοχή του σε διοργανώσεις που συμμετέχει η εθνική Κύπρου καθ’ όλο το 2017.

Μετά την απάντηση του Μάρκου, ο κ. Χριστοδούλου ζήτησε και είχε συνάντηση μέσα στο Νοέμβριο με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Κλεάνθη Γεωργιάδη, σε μια ύστατη προσπάθεια να μεταπειστεί ο αθλητής. Όμως και πάλιν ο Μάρκος διατήρησε την ίδια στάση, αναφερόμενος στις πολλές υποχρεώσεις που είχε.

Η παρέμβαση του ΚΟΑ είχε και την έννοια να υποδείξει στον Μάρκο Παγδατή ότι αμείβεται από τον ΚΟΑ ως αθλητής υψηλού επιπέδου και ότι με βάση το συμβόλαιό του, έχει υποχρέωση να αγωνίζεται με την εθνική ομάδα.

Ο κ. Χριστοδούλου δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Μάρκου Παγδατή που χάρις στις επιτυχίες του διεθνώς το κυπριακό τένις ανέβηκε πολύ ψηλά. «Ο Μάρκος Παγδατής είναι ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο για το κυπριακό τένις ειδικά και για την Κύπρο γενικά», σημείωσε ο κ. Χριστοδούλου.

Η προσπάθεια για να πειστεί ο Μάρκος Παγδατής να συμμετέχει στην εθνική Κύπρου θα συνεχιστεί, ενόψει και του επόμενου αγώνα που θα δώσει για το Davis Cup με την Τυνησία, στις 7,8 και 9 Απριλίου 2017 στο εθνικό στάδιο τένις στη Λευκωσία.

Μία νίκη επί της Τυνησίας, θα διατηρήσει την Κύπρο στον  Β’ Όμιλο του Davis Cup, διαφορετικά θα πέσει στο Γ’  Όμιλο, που ήταν προηγουμένως. Η συμβολή του Μάρκου Παγδατή πέρυσι  για να ανεβεί κατηγορία η Κύπρος ήταν αποφασιστικής σημασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ