aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΑλλάζει το Γουίμπλεντον!

Αλλάζει το Γουίμπλεντον!

Οι Άγγλοι φημίζονται πως πολύ δύσκολα αλλάζουν κάτι κι έτσι όταν αυτό συμβαίνει αποτελεί… είδηση. Μια τέτοια στιγμή είναι και η τωρινή, καθώς το φημισμένο τουρνουά Γουίμπλεντον, που ήδη μετρά 141 χρόνια ζωής (πρώτη διοργάνωση το 1877), αποφάσισε να προβεί σε μια καθοριστική αλλαγή και μάλιστα σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον αγώνα.

Ως γνωστόν στην ιστορική διοργάνωση, το τελευταίο σετ (5ο στους άνδρες, 3ο στις γυναίκες) δεν έχει τάι-μπρέικ, με αποτέλεσμα κάποιες φορές οι αντίπαλοι να παίζουν για ώρες. Υπήρξαν μάλιστα αγώνες, που σταμάτησαν τη νύχτα και συνεχίστηκαν την άλλη μέρα το πρωί! Και υπήρξε και αγώνας το 2010 που κράτησε 11 ώρες και 5 λεπτά, ανέμεσα στον Αμερικανό Τζον Άισνερ και τον Γάλλο Νικολά Μαχού, με το 5ο σετ να φτάνει στο 70-68. Επί τρεις ημέρες οι δύο τενίστες έπαιξαν συνολικά 183 γκέιμς!

Αυτό πλέον δεν θα ξανασυμβεί! Οι διοργανωτές αποφάσισαν να εισάγουν το τάι-μπρέικ και, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, αυτό θα γίνεται όταν το τελευταίο σετ θα φτάνει στο 12-12. Η αλλαγή αυτή θα ισχύσει άμεσα, δηλαδή στην διοργάνωση του 2019.

«Η άποψή μας είναι ότι ήρθε η ώρα να εντάξουμε την μέθοδο του τάι-μπρέικ. Γνωρίζουμε ότι τέτοιοι αγώνες συμβαίνουν σπάνια, όμως θεωρούμε πως το 12-12 εκφράζει μια δίκαιη ισορροπία και έχει ήδη επιτρέψει στους παίκτες να έχουν πολλές ευκαιρίες για να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους. Το τάι-μπρέικ σε αυτό το σημείο θα επιφέρει ένα τελικό αποτέλεσμα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του AELTC (All England Lawn Tennis Club), Φίλιπ Μπρουκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ