aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΑλκαράθ - Τσιτσιπάς 3-0: Παράσταση από τον Ισπανό και αποκλεισμός από το Roland Garros

Αλκαράθ – Τσιτσιπάς 3-0: Παράσταση από τον Ισπανό και αποκλεισμός από το Roland Garros

Η μονομαχία στο μεγάλο παιχνίδι των προημιτελικών στο Roland Garros εξελίχθηκε σε μια υπέροχη παράσταση από τον Κάρλος Αλκαράθ. Ο 20χρονος νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 6-2, 6-1, 7-6(5) και πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Με 12-2 πόντους ο Αλκαράθ τελείωσε το 1ο σετ
O Τσιτσιπάς βγάζοντας τρεις άσους κατέκτησε το εναρκτήριο game του αγώνα. Στο 3ο game ο Τσιτσιπάς βρέθηκε για πρώτη φορά σε δύσκολη θέση και το 15-40, κατάφερε να «σβήσει» τους δύο πρώτους κινδύνους, με διπλό λάθος έδωσε για δεύτερη φορά το αβαντάζ στον Αλκαράθ, που την εκμεταλλεύτηκε, παίρνοντας το προβάδισμα (2-1).

Με δύο winners και έναν άσο ο Αλκαράθ ξέφυγε με 3-1, η απάντηση από τον Ελληνα παίκτη ήταν ανάλογη για το 3-2.

Ακολούθησαν 11 σερί κερδισμένοι πόντοι από τον Αλκαράθ, που βρέθηκε στο 5-2 και στο 40-0, για να τελειώσει το σετ στην 3η ευκαιρία με 6-2 σε 25 λεπτά.

Διπλό σκορ στους πόντους (58-29)
Ο Αλκαράθ άρχισε το 2ο σετ με love game και χωρίς να δυσκολευτεί πήγε στο 2-0, διευρύνοντας το σερί στα 5-0. Ο Τσιτσιπάς βρήκε δύο σερί πόντους, μετά το 3-2 στο 1ο σετ, για να μειώσει σε 2-1, όμως δεν είχε ρυθμό.

Χαρακτηριστικό το 5ο game, με τον Τσιτσιπά να ξεκινά με διπλό λάθος, με σερί πόντων να προηγείται 40-30, όμως με διπλό λάθος να χάνει το πλεονέκτημα, τον Αλκαράθ να «χτυπά» και με νέο break για το 4-1

«Δεν έχω συνηθίσει σε τόσες δυνατές επιστροφές» είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον πατέρα του Απόστολο, σε έναν από τους τελευταίους πόντους του σετ.

H «σπίθα» δεν έγινε «φωτιά» για τον Τσιτσιπά
Ίδια και απαράλλαχτη η εικόνα στην αρχή του 3ου σετ. Ο Αλκαράθ εύκολα το 1-0, με τον Τσιτσιπά από το 40-15 να δέχεται νέο break και τον Ισπανό με love game να φθάνει στο 3-0.

Ο Τσιτσιπάς βρίσκοντας δύο winners στο 4ο game μείωσε σε 3-1, διατήρησε το προβάδισμα σε 4-1 και 5-2 Σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση. Βρέθηκε στο 15-40, όμως «έσβησε» τα δύο πρώτα match point και με σερί πόντους μείωσε σε 5-3.

Και βρίσκοντας τις πρώτες του ευκαιρίες για break στο παιχνίδι ο Τσιτσιπάς, όχι μόνο «έσβησε» και το 4ο match point στο 40-30, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Ο Αλκαράθ με love game έκανε το 6-5, όμως ο Τσιτσιπάς με τρεις σερί πόντους για το 6-6, έστειλε το σερ στo tie break. O Aλκαράθ με μίνι break πήγε στο 2-1, στο 4-1 και στο 6-3 και σε τρεις νέες ευκαιρίες να κλείσει τον αγώνα και το πέτυχε με την 6η για το 7-6(5).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ