aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΑγωνία για την απόφαση για Τζόκοβιτς - Έξι ώρες κράτησε η ακροαματική διαδικασία

Αγωνία για την απόφαση για Τζόκοβιτς – Έξι ώρες κράτησε η ακροαματική διαδικασία

Έξι ώρες διήρκεσε η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ένα πάνελ τριών δικαστών εξέτασαν όλες τις πλευρές και εδώ και λίγη ώρα έχουν αποσυρθεί προκειμένου να πάρουν την τελική τους απόφαση για το αν ο Σέρβος τενίστας θα απελαθεί άμεσα (και δεν θα μπορεί να μπει στη χώρα για μια τριετία) ή θα δικαιωθεί και θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο Αυστραλιανό Open που αρχίζει τη Δευτέρα. Όπως έγινε γνωστό, κατά τις 8:45 θα βγει η απόφαση.

Η πλευρά της κυβέρνησης ισχυρίστηκε ενώπιον των δικαστών πως ο «Νόλε» αποτελεί σύμβολο για τους αντιεμβολιαστές και κάνει κακό με την επίδραση που ασκεί τόσο στην Αυστραλία, όσο και παγκοσμίως. Το επιχείρημα αυτό αντέκρουσε η υπεράσπιση του τενίστα (που παρακολούθησε μέσω zoom τη διαδικασία) τονίζοντας πως ουδέποτε ρωτήθηκε για τις απόψεις του σχετικά με το εμβόλιο, αλλά και πως είναι ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επίδραση στη χώρα του, όπου το 59% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Η κυβέρνηση υποστήριξε, επίσης, πως ενδεχόμενη άδεια συμμετοχής στον Τζόκοβιτς θα προκαλούσε αντιδράσεις και πιθανές διαδηλώσεις εντός της χώρας, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί από πολλά lockdown και αυστηρά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού και ίσως οι πολίτες αντιδράσουν αν δοθεί το πράσινο φως σε έναν ανεμβολίαστο αθλητή. Οι δικηγόροι του Σέρβου ανταπάντησαν πως πιθανή απέλασή του θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά για την εικόνα της Αυστραλίας παγκοσμίως.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ