aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΥποψήφιοι για την Επιτροπή Αθλητών οι Τράικοβιτς και Ευαγγελίδου

Υποψήφιοι για την Επιτροπή Αθλητών οι Τράικοβιτς και Ευαγγελίδου

Στη διάρκεια του 25ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου στο Μόναχο, θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων εκπρόσωπων των αθλητών και αθλητριών, στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Η εξαμελής επιτροπή των αθλητών, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, ανανεώνεται κάθε τέσσερα χρόνια, με τη νέα θητεία να είναι από το 2022 έως το 2026. Το κύριο καθήκον της Επιτροπής είναι να εξετάζει και να συζητά όλα τα θέματα που απασχολούν τους επίλεκτους αθλητές στην Ευρώπη. Μετά την εκλογή της εξαμελούς επιτροπής, θα επιλεχθεί ανάμεσά τους και ο πρόεδρος, ο οποίος θα γίνει ταυτόχρονα μέλος και του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αποκτώντας δικαίωμα ψήφου.

Στις συγκεκριμένες εκλογές, δύο δικά μας παιδιά, ο Μίλαν Τράικοβιτς και η Ναταλία Ευαγγελίδου, υπέβαλαν τις υποψηφιότητές τους στη διάθεση των Ευρωπαίων αθλητών και αθλητριών, οι οποίοι βρίσκονται στο Μόναχο, αλλά και όσων έχουν διεθνείς διακρίσεις και θα έχουν το δικαίωμα της διαδικτυακής ψήφου. Στους άνδρες οι υποψηφιότητες είναι τέσσερις, του Μίλαν Τράικοβιτς (Κύπρος, 110μ. με εμπόδια), του Κρίστιαν Ούλντμπιεργκ Χάνσεν (Δανία, 1.500μ.), του Τόμας Ρέλερ (Γερμανία, ακοντισμός) και του Ολέκσι Κασιάνοφ (Ουκρανία, Δέκαθλο). Στις γυναίκες, εκτός από τη Ναταλία Ευαγγελίου (Κύπρος, 800μ., 1.500μ.), υποψηφιότητα έθεσαν άλλες επτά αθλήτριες, που είναι οι ακόλουθες: Άννα Κιελμπασίνσκα (Πολωνία, 200μ., 400μ.), Νοοραλότα Νεζίρι (Φινλανδία, 100μ. εμπόδια), Μάρα Γρίβα (Λετονία, μήκος, τριπλούν), Λέα Σπρούνγκερ (Ελβετία, 400μ. εμπόδια), Αλέσια Τροστ (Ιταλία, ύψος), Όλγα Σαλαντούχα (Ουκρανία, τριπλούν) και Άσια Φίλιπ (Βρετανία, 100μ., 200μ.).

Στην παρουσίαση των υποψηφιοτήτων τους, οι αθλητές και οι αθλήτριες είχαν να απαντήσουν σε δύο ερωτήσεις: «Γιατί θέλω να εκλεγώ;» και «Τι θέλω να αλλάξω αν εκλεγώ». Η απάντηση του Μίλαν Τράικοβιτς στην πρώτη ερώτηση ήταν: «Μπορώ να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου, για να κάνω τον στίβο καλύτερο άθλημα για τους νεαρούς, ανερχόμενους αθλητές και επειδή είμαι πάντα ανοικτός στο να ακούω από τον καθένα, νέες ιδέες για το άθλημά μας». Στη δεύτερη ερώτηση, ο πρωταθλητής μας στα 110μ. εμπόδια και πρωταθλητής Ευρώπης στα 60μ. εμπόδια, απάντησε: «Θα ήθελα να βελτιώσω τις σχέσεις μεταξύ των αθλητών και των χορηγών και θα ήθελα να εργαστώ στο αθλητικό μάρκετινγκ. Επίσης, θα ήθελα να δώσω ιδέες για τη ζωή των αθλητών μετά το τέλος της καριέρας τους».

Από πλευράς της η Ναταλία Ευαγγελίδου, στην ερώτηση «Γιατί θέλω να εκλεγώ;», απάντησε: «Είμαι πρόθυμη να βιώσω τον αθλητισμό με διαφορετική ιδιότητα και να χρησιμοποιήσω τις δεξιότητες που έχω μάθει στο γήπεδο, για να συνεισφέρω στη λήψη θεσμικών αποφάσεων, που θα ωφελήσουν τους συναθλητές μου σε όλη την ήπειρο». Στην ερώτηση «Τι θέλω να αλλάξω αν εκλεγώ;», η κάτοχος των παγκύπριων ρεκόρ σε 800μ. και 1.500μ., ανέφερε: «Θέλω να προωθήσω μια πλατφόρμα όπου θα συναντιούνται ο αθλητισμός και η βιωσιμότητα, μοιράζοντας απόψεις και ιδέες για ένα δίκαιο και πράσινο μέλλον και διοργανώνοντας εκδηλώσεις μηδενικών αποβλήτων με πρωτοβουλίες, όπως βραβεία για επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Θέλω να αυξήσω περισσότερο τις ευαισθητοποιήσεις σχετικά με την ψυχική υγεία και να δημιουργήσω ένα αθλητικό σύστημα υποστήριξης για νεαρούς αθλητές, οι οποίοι μπορεί να υποφέρουν. Να δημιουργήσω μια πλατφόρμα, στην οποία οι αθλητές θα ενθαρρύνονται να πουν την ιστορία τους και να είναι ανοιχτοί για όσα έχουν βιώσει, προκειμένου να βοηθήσουν και τους άλλους».

Οι εκλογές των αθλητών έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022. Τα τελικά αποτελέσματα και το ποιοι θα βρίσκονται στη νέα Επιτροπή Αθλητών, θα ανακοινωθούν την Κυριακή, 21 Αυγούστου, την τελευταία αγωνιστική ημέρα του 25ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου.

Να ευχηθούμε και στους δύο δικούς μας αθλητές, Μίλαν Τράικοβιτς και Ναταλία Ευαγγελίδου, κάθε επιτυχία στην εκλογική αυτή αναμέτρηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ