aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΤο ταμπελάκι άφησε αποτύπωμα στην άμμο!

Το ταμπελάκι άφησε αποτύπωμα στην άμμο!

Μετά από ένα διάλειμμα δύο ετών η Μπρίτνει Ρίις ανέβηκε και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Η Αμερικανίδα αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 7.02μ, με δεύτερη την Ρωσίδα Ντάρια Κλίσινα με 7.00 μ. και τρίτη την κάτοχο του τίτλου από το 2015 στο Πεκίνο, Τιάνα Μπαρτολέτα (ΗΠΑ) με 6.97 μ.

Η Ρίις έχει κατακτήσει συνολικά 4 τίτλους στη διοργάνωση, αφού προηγήθηκαν αυτοί του 2009 στο Βερολίνο, του 2011 στην Νταεγού και του 2013 στη Μόσχα. Τέταρτη και εκτός μεταλλίων έμεινε για ένα εκατοστό η Σέρβα Ιβάνα Σπάνοβιτς με 6.96 μ., αφού η Μπαρτολέτα έκανε τα 6.97 μ. στην έκτη προσπάθειά της.

Το τελευταίο άλμα της Σπάνοβιτς φάνηκε να είναι ξεκάθαρα πάνω από τα 7 μ., οι κριτές το μέτρησαν όμως 6.91 μ. και Social Media πήραν φωτιά με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για την «κλοπή» εις βάρος της Σέρβας αθλήτριας. Με γυμνό μάτι και με τη βοήθεια των γραφημάτων στη ζωντανή μετάδοση φάνηκε ότι το άλμα της που μετρήθηκε με 6.91 ήταν ξεκάθαρα πάνω από τα επτά μέτρα.

Ωστόσο, υπήρξε μία λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά. Όπως αναφέρει και το επίσημο δελτίο Τύπου της IAAF το ρούχινο ταμπελάκι που έχει το νούμερο της αθλήτριας πρέπει να άφησε αποτύπωμα στην άμμο (!) και για αυτό το άλμα της μετρήθηκε 6.91 μ. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε όσους έβριζαν την IAAF να συνεχίσουν να το κάνουν με τα πιο… ευγενικά από αυτά να κάνουν λόγο για κλοπή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ