aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΣτο ιστορικό Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου

Στο ιστορικό Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ / (απεσταλμένος ΕΑΚ)

Στο Βερολίνο το 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου αναμένεται να συντρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής, καθώς για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος 51 χώρες (τελευταίο που προστέθηκε το Κόσοβο), με παρουσία 1.572 αθλητών (828 άνδρες – 744 γυναίκες). Το Ολυμπιακό Στάδιο στη γερμανική πρωτεύουσα είναι από τα ιστορικότερα στον κόσμο, αφού εκεί φιλοξενήθηκαν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1936, με γνωστά γεγονότα πριν από την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στην πορεία των χρόνων ανακαινίσθηκε δύο φορές, με πιο πρόσφατη το 2004, για την φιλοξενία έξι αγώνων και του τελικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2006, αλλά και του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ το 2015.

Το 2009, το ιδιαίτερο μπλε ταρτάν του φιλοξένησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και εκεί μέσα ο Γιουσέιν Μπολτ πέτυχε τα παγκόσμια ρεκόρ στα 100μ. (9.58) και 200μ. (19.19), τα οποία ίσως μείνουν ακατάρριπτα για αιώνες…. Στο συγκεκριμένο γήπεδο, χωρητικότητας 74.475 θεατών, έχουν σημειωθεί και δύο από τις κορυφαίες στιγμές του κυπριακού στίβου. Ήταν η 21η Αυγούστου 2009 όταν ο Κυριάκος Ιωάννου πανηγύρισε την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο άλμα σε ύψος και την ίδια ημέρα η Ελένη Αρτυματά συμμετείχε στον ιστορικό πρώτο τελικό Κύπριας αθλήτριας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (8η, 200μ.).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ