aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΣτίβος: Κρίνεται η μάχη της ανόδου

Στίβος: Κρίνεται η μάχη της ανόδου

Ο απολογισμός της πρώτης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων αποτελεί ως συνήθως την προετοιμασία και προεργασία για τη δεύτερη, στην οποία οι εθνικές ομάδες θα κυνηγήσουν να καλύψουν κάποιους «χαμένους» βαθμούς ή θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν την καλή πορεία τους για την εκπλήρωση των στόχων τους. Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας ολοκληρώνεται στο Τσίρειο Στάδιο, με τη μάχη να κορυφώνεται για τις τρεις θέσεις της ανόδου στη Β΄.

Σχεδόν ταυτόχρονα θα κάνουν τις προσπάθειές τους οι δύο αθλητές μας που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Απόστολος Παρέλλης (17:20) και ο Μίλαν Τράικοβιτς (17:25). Ο Παρέλλης (φετινό 61,90μ.) στη δισκοβολία αναμένεται να δώσει μεγάλη μάχη για τη νίκη με τον Μαυροβούνιο Ντάνιελ Φουρτούλα (65,59μ.), ο οποίος κυνηγά το όριο για το Τόκιο, με κρυφή απειλή τον Λουξεμβούργιο Μπομπ Μπερτέμς. Στα 110μ. με εμπόδια ο Τράικοβιτς (φετινό 13.91) θα νιώσει την απειλή του Σέρβου Λούκα Τριγκότσεβιτς (13.79) για την πρώτη θέση.

Στις 15:45, σημειώνουμε, θα αρχίσουν την προσπάθειά τους για βαθμολογικό κέρδος οι 16 διαγωνιζόμενες ομάδες. Η σφυροβολία γυναικών είναι το πρώτο αγώνισμα της δεύτερης ημέρας, στο οποίο ξεχωρίζει η Ζαλίνα Πετρίβσκαγια από τη Μολδαβία, η οποία κατέκτησε την 5η θέση στους Ολυμπιακούς του Ρίο και την 4η στο Παγκόσμιο της Ντόχα. Η Χρυστάλλα Κυριάκου κατέχει την 3η καλύτερη επίδοση με 63,62μ. Στις 16:30 θα μπουν στο δύσκολο αγώνισμα του επί κοντώ 12 αθλητές, με τον Νίκανδρο Στυλιανού να έχει την καλύτερη φετινή επίδοση (5,20μ.).

Στα 100μ. με εμπόδια γυναικών η Ναταλία Χριστοφή καλείται να δώσει μεγάλη μάχη με τη Σέρβα Άνια Λούκιτς για την πρωτιά, έχοντας αμφότερες τον κορυφαίο χρόνο (13.32).

Στο τριπλούν ανδρών ο 18χρονος Γρηγόρης Νικολάου κατέχει την 4η επίδοση και θα κυνηγήσει το ατομικό ρεκόρ (15,60μ.). Μεγάλη μάχη θα γίνει στα 800μ. ανδρών για την πρώτη θέση, με τον Σταύρο Σπύρου να έχει την καλύτερη φετινή από όλους (1:47.57).

Στη σφαιροβολία γυναικών η Αλεξάνδρα Εμιλιάνοφ ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες (17,25μ.), με την Παρασκευούλα Θρασυβούλου (13,45μ.) να κυνηγά θέση στην πρώτη πεντάδα. Δύσκολη αποστολή θα έχει η Μερόπη Παναγιώτου στα 1.500μ. γυναικών. Στα 3.000μ. στιπλ ανδρών ο Νικόλας Φράγκου μπορεί για θέση στους πρώτους τρεις.
Σα 5.000μ. γυναικών η Θάλεια Χαραλάμπους επιζητεί την παραμονή της κοντά στις πρωτοπόρες. Η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας θα ολοκληρωθεί με τις δύο σκυταλοδρομίες στα 4Χ400μ. γυναικών και ανδρών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ