Στίβος και αντισφαίριση ρίχνονται στη μάχη του Μπακού

Αρχή στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων του Μπακού για τους Κύπριους αθλητές...

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΕΤΡΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ)

Σε δυο μέτωπα κάνει πρεμιέρα στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων του Αζερμπαϊτζάν η Κύπρος τη Δευτέρα 22 Ιουλίου. Την επόμενη ημέρα της φαντασμαγορικής τελετής έναρξης και 2ης ημέρας της αγωνιστική δράσης, τέσσερις αθλητές σε δυο αθλήματα θα επιχειρήσουν να κάνουν το πρώτο τους βήμα στους Αγώνες και συγκεκριμένα στον στίβο και στην αντισφαίριση.

Πρώτη στη μάχη του στίβου, ρίχνεται η Άντρεα Βάσου στο άλμα επί κοντώ, έπειτα η Χριστονύμφη Παιδίου στο τριπλούν και αργότερα ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδη στη σφαίρα. Αισιόδοξοι για την επίδοση των αθλητών και αθλητριών του στίβου και για ένα καλό αποτέλεσμα είναι και οι δυο προπονητές, Αγαπίου Ηλίας και Αποστολίδης Γεώργιος, που βρίσκονται ανελλιπώς δίπλα στους αθλητές τους.

Αρκετά δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο είναι το εμπόδιο που θα συναντήσει στον πρώτο του αγώνα στον θεσμό, ο Κύπριος τενίστας Κωνσταντίνος Κοσιής, ο οποίος τίθεται αντιμέτωπος με τον Λούκα Γιοβάνοβιτς της Σερβίας, νούμερο ένα του ταμπλό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κοσιής θα αγωνιζόταν την Κυριακή (21/7), αλλά τελικά μετακινήθηκε η αναμέτρησή του. Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα αναμένεται να διαδραματίσει και ο άνεμος, αφού οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν το Μπακού, εμποδίζουν το έργο των αθλητών.

Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο προπονητής αλλά και αδελφός του 15χρονου, Γιώργος Κοσιής, «ο Κωνσταντίνος θα μπει μέσα και θα κάνει το δικό του παιχνίδι. Δυστυχώς είναι δύσκολες οι συνθήκες λόγω του δυνατού αέρα που επικρατεί στην περιοχή αλλά θα το παλέψουμε. Για το ότι αγωνίζεται με τον κορυφαίο τενίστα της Σερβίας, ο προπονητής, Γιώργος Κοσιής, υπογράμμισε ότι, «αν ο Κωνσταντίνος παραμείνει συγκεντρωμένος και παίξει όπως γνωρίζει ο ίδιος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα». Εφόσον πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση των «32» ο Γιώργος Κοσιής θα αντιμετωπίσει το νούμερο δυο του ταμπλό από τη Λιθουανία.

Ιδιαίτερη στιγμή επίσης και για τον πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Ντίνο Μιχαηλίδη, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας (22/7) μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής, Janez Kociancic, θα κάνει την απονομή μεταλλίων στους νικητές της κολύμβησης για τα 400 μέτρα.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ