Στίβος: Έχουν πρόκριση και για το 2021

ΔΟΕ και Ιάπωνες διοργανωτές, επιβεβαίωσαν ότι ισχύουν τα όρια πρόκρισης - Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο διεξαγωγής των Αγώνων την άνοιξη του 2021...

Όλοι οι αθλητές που είχαν προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020 θα κρατήσουν τις θέσεις τους για τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο, μετά την αναβολή τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η ΔΟΕ και οι Ιάπωνες διοργανωτές, επιβεβαίωσαν ότι όσοι από τους 11.000 αθλητές που θα αγωνιστούν στο Τόκυο, που είχαν ήδη προκριθεί θα διατηρήσουν αυτό το προνόμιο.

Η ΔΟΕ δήλωσε επίσης ότι ο αριθμός των κενών θέσεων για κάθε άθλημα των Αγώνων θα παραμείνει ο ίδιος και για τον επόμενο χρόνο. «Το 57% που έχουν ήδη προκριθεί θα διατηρήσουν τη θέση τους και ο στόχος είναι να διατηρηθούν τα ίδια ποσοστά αθλητών σε όλα τα αθλήματα», δήλωσε αξιωματούχος της ΔΟΕ.

Επίσης, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων την άνοιξη του 2021. Η ύπαρξη σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, που είναι προγραμματισμένες για το επόμενο καλοκαίρι, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες που ήδη είχαν εκφραστεί, αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν το καλοκαίρι στο Τόκυο (ζέστη και υγρασία), είναι οι παράγοντες που προτάχθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, με εκπροσώπους των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου της Ιαπωνίας (NHK), συζητήθηκε και η πιθανότητα μεταφοράς των Αγώνων το φθινόπωρο του 2021, κάτι που όμως αντικρούει στη δέσμευση που ανέλαβαν ΔΟΕ και διοργανωτές, όταν ανακοίνωσαν την αναβολή της διοργάνωσης για τον επόμενο χρόνο, όχι αργότερα από το καλοκαίρι. «Η απόφαση θα ληφθεί ανάλογα με τη βιωσιμότητα του προγράμματος και τη διαθεσιμότητα των εγκαταστάσεων. Αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην πρωτεύουσα», δήλωσε από την πλευρά της η κυβερνήτης του Τόκυο, Γιουρίκο Κόικε.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ