aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΣτην Πεσκάρα το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Στίβου Κ23 το 2022

Στην Πεσκάρα το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Στίβου Κ23 το 2022

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021, η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μεσογειακών Ομοσπονδιών Στίβου. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχαν φυσική παρουσία στη Μασσαλία, με οικοδεσπότη τον ένα εκ των δύο προέδρων της MAU (Mediterranean Athletics Union) Γάλλο Μπερνάρ Αρσαλέμ, ενώ οι υπόλοιπες Ομοσπονδίες Στίβου της Μεσογείου είχαν συμμετοχή διαδικτυακά, μέσω τηλεδιάσκεψης. Την ΚΟΕΑΣ εκπροσώπησαν στη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος Περικλής Μάρκαρης και ο γενικός διευθυντής Αντώνης Γεωργαλλίδης.

Η πανδημία του κορονοϊού τα τελευταία χρόνια εμπόδισε τη διεξαγωγή οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας της MAU, αφού το Μεσογειακό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, που ανέλαβε η πόλη Λα Νούθια της Ισπανίας, μετατέθηκε από τον αρχικό προγραμματισμό τον Ιούνιο του 2020 στον Ιούνιο του 2021 και ακολούθως ακυρώθηκε οριστικά. Ουσιαστικά, η Ένωση Μεσογειακών Ομοσπονδιών Στίβου διοργανώνει δύο πρωταθλήματα κάτω των 23 ετών, σε ανοικτό και κλειστό στίβο. Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί τρία πρωταθλήματα Κ23 στον ανοικτό, το 2014 στην πόλη Ομπάν της Γαλλίας, το 2016 στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, Τινίς και το 2018 στο Τζέσολο της Ιταλίας. Στον κλειστό στίβο διεξήχθη το πρώτο πρωτάθλημα το 2019 στην πόλη Μιραμάς της Γαλλίας.

Η φετινή Γενική Συνέλευση ενέκρινε τα πρακτικά της προηγούμενης Συνέλευσης, που έγινε στο Κατάρ το 2021 και τις υπόλοιπες δράσεις της περιόδου 2019 – 2021. Αποφασίστηκε, δε, όπως ανατεθεί στην Πεσκάρα της Ιταλίας η φιλοξενία του επόμενου Πρωταθλήματος Στίβου Μεσογειακών Χωρών κάτω των 23 ετών, ορίζοντας τις ημερομηνίες από τις 10 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2022. Επίσης, ανατέθηκε στην Ισπανία το επόμενο Μεσογειακό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών στον κλειστό στίβο, το οποίο θα διεξαχθεί στο τέλος Ιανουαρίου το 2023.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της MAU, την Παρασκευή 3/12/21 θα διεξαχθεί επιμορφωτικό σεμινάριο, που αφορά τις ηλικίες κάτω των 23 ετών. Την ΚΟΕΑΣ θα εκπροσωπήσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο προπονητής Γιώργος Σκέντερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ