aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣ«Πέταξαν» Γεωργίου και Κουλιτσένκο στις ΗΠΑ

«Πέταξαν» Γεωργίου και Κουλιτσένκο στις ΗΠΑ

Εξαιρετική παρουσία είχαν σε Πανεπιστημιακούς Αγώνες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, που διεξήχθησαν ξημερώματα Κυριακής (1/5) για μας στην Κύπρο, η Δάφνη Γεωργίου και η Ελένα Κουλιτσένκο. Και τα δύο κορίτσια έκαναν την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας τους στα αγωνίσματά τους, δείχνοντας έτοιμες να ανταποκριθούν στο πολύ δύσκολο και απαιτητικό καλοκαίρι που έρχεται.

Η Δάφνη Γεωργίου συμμετείχε στο «Fresno State Invitational», στην πόλη Φρέσνο της Καλιφόρνια, τρέχοντας γρηγορότερα από ποτέ τα 100μ. με εμπόδια. Η 22χρονη αθλήτρια του Αντώνη Γιαννουλάκη κάλυψε την απόσταση σε 13.40 (άνεμος +1,3 μ/δ), καταρρίπτοντας το ρεκόρ του πανεπιστημίου της, Μπόις Στέιτ, που κρατούσε εδώ και 14 χρόνια! Η Γεωργίου είχε ατομικό ρεκόρ 13.56, από τον περσινό Μάιο, και δείχνει πως μπαίνει πια σε άλλο επίπεδο, περιμένοντας πώς και πώς την ολοκλήρωση των σπουδών της και την επιστροφή της στην Κύπρο, όπου θα μπορέσει να προπονηθεί εντατικά, και από κοντά πλέον, με τον προπονητή της. Στο Φρέσνο, η Δάφνη Γεωργίου κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τη Βραζιλιάνα Μικαέλα Ντε Μέλο (13.09) του Γουάσινγκτον Στέιτ.

Στην «Αθήνα» της Τζιόρτζια και στο μίτινγκ «Torrin Lawrence Memorial Invite», έλαβε μέρος η Ελένα Κουλιτσένκο. Η 19 αθλήτριά μας στο άλμα σε ύψος κατέρριψε για άλλη μία φορά τη φετινή της επίδοση, ενώ ισοφάρισε και το ατομικό της ρεκόρ. Η Κουλιτσένκο πέρασε πάνω από το 1,87μ., που αποτελεί ταυτόχρονα και την κορυφαία επίδοση για φέτος από Κύπρια αθλήτρια, με τη Δέσποινα Χαραλάμπους να έχει 1,84μ. και τη Στυλιάνα Ιωαννίδου 1,81μ. Στη διοργάνωση, πέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 1,72μ., το 1,77μ., το 1,82μ., με τη δεύτερη το 1,87μ., έχοντας τρεις άκυρες στο 1,90μ. Με το 1,87μ. η Κουλιτσένκο κέρδισε την πρώτη θέση.

Αυτήν τη στιγμή η Ελένα Κουλιτσένκο έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στο ύψος από τις φοιτήτριες – αθλήτριες, στις ΗΠΑ και έχει εξασφαλίσει, με μεγάλες πιθανότητες, τη συμμετοχή της στους τελικούς του NCAA, που θα γίνουν τη δεύτερη εβδομάδα του Ιούνη. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο αν θα παραμείνει στις ΗΠΑ με το πέρας του πρώτου έτους των σπουδών της στο πανεπιστήμιο της Τζιόρτια σε λίγες ημέρες, καθώς δηλώνει πανέτοιμη να ενσωματωθεί στην κυπριακή εθνική ομάδα και να προσφέρει όπου της ζητηθεί. Θυμίζουμε ότι η Κουλιτσένκο ανήκει στην ΚΟΕΑΣ από την 1η Ιουνίου 2021 και θα μπορεί να εκπροσωπεί την Κύπρο στις διεθνείς διοργανώσεις από τις 29 Ιουλίου 2022, όταν θα συμπληρώσει τα 20ό έτος της ηλικίας της.

* Στο «Torrin Lawrence Memorial Invite», στο Μέμφις, ο Ανδρέας Δημητριάδης βοήθησε την ομάδα σκυταλοδρομίας του Κρίστιαν Μπρος να κατακτήσει την πρώτη θέση στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ. με 3:17.27.

* Στο «Drake Alternative» στο Σεντ Πίτερ της Μινεσότα, η Στέλλα Νεοφύτου του Μινεσότα Στέιτ, κατέκτησε την πρώτη θέση στο τριπλούν με 11,41μ. (+1,8 μ/δ), έχοντας ακόμα μία άκυρη και ένα άλμα στα 11,26μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ