aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΠέντε Κύπριοι αθλητές στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα

Πέντε Κύπριοι αθλητές στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα

Η αγωνιστική δράση ολοένα και αυξάνεται στον στίβο. Από τη στιγμή δε που οι περισσότερες χώρες έχουν προχωρήσει αρκετά στο θέμα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, έχουν ανοίξει και τα σύνορα και έχουν περιοριστεί οι καραντίνες… Έτσι, δίνεται η ευκαιρία και σε Κύπριους αθλητές να φύγουν από το νησί μας και να συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις. Μία από τις ενδιαφέρουσες για τον Μάιο, θα είναι το 11ο διεθνές μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα, το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 26 του μήνα.

Στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας θα βρεθούν την Τετάρτη πέντε (5) Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες, έχοντας τη μεγάλη ευκαιρία του ανταγωνισμού σε πιο ψηλό επίπεδο, κάτι που επιζητούν και θεωρούν ότι θα τους βοηθήσει, ενόψει του απαιτητικού Ιουνίου. Πρόκειται για τη Νεκταρία Παναγή στο άλμα σε μήκος, τον Βασίλη Κωνσταντίνου στο ύψος, τις Στυλιάνα Ιωαννίδου και Δέσποινα Χαραλάμπους στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών και τη Μαρία Αριστοτέλους στο άλμα επί κοντώ.

Στη διοργάνωση θα βρεθούν σπουδαία ονόματα του στίβου, ανάμεσά τους και η Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιβάνα Σπάνοβιτς, στο άλμα σε μήκος, που θα αποτελέσει το… κίνητρο πολύ καλής παρουσίας και στην Παναγή. Η πρωταθλήτριά μας κυνηγά το μεγάλο άλμα, που θα τη φέρει πιο κοντά στο όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων, αν και έχει χρόνο ακόμη για να βρεθεί στην καλύτερη κατάστασή της. Η φετινή καλύτερή της επίδοση είναι τα 6,26μ. και το ατομικό της ρεκόρ 6,72μ.

Η συμμετοχή του Κωνσταντίνου Μπανιώτη (ατομικό 2,34μ.) και του Σουηδού Φαμπιάν Ντέλριντ (ατομικό 2,33μ.) είναι ο ανταγωνιστικός αγώνας που χρειάζεται ο Βασίλης Κωνσταντίνου για να ανέβει πιο ψηλά από το φετινό του 2,16μ. Πρώτος στόχος να περάσει τα 2,20μ. και από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά. Το ατομικό του Κωνσταντίνου είναι 2,28μ. από το 2017.

Σημαντικές εμπειρίες θέλουν να αποκομίσουν από την παρουσία τους στην Καλλιθέα οι δύο κορυφαίες μας άλτριες του ύψους, Στυλιάνα Ιωαννίδου (φετινό και ατομικό 1,86μ.) και Δέσποινα Χαραλάπους (φετινό και ατομικό 1,84μ.). Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και ίσως να γνωριστούν με τη Μαυροβούνια Μαρίγια Βούκοβιτς (ατομικό 1,95μ., φετινό απ’ τον κλειστό 1,93μ.), η οποία θα βρεθεί στην Κύπρο στις 19-20 Ιουνίου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας. Τέλος, για άλλη μία φορά θα λάβει μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση η Μαρία Αριστοτέλους, προσδοκώντας πως θα βελτιώσει το φετινό της 3,70μ. (ατομικό 4,10μ.).

Το 11ο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας και του ΣΕΓΑΣ. Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου. Απευθείας μετάδοση (live streaming) θα υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας (www.filkal.gr).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

15:30         Επί Κοντώ ανδρών

16:00         Ύψος ανδρών

16:00         Μήκος γυναικών

17:15         Τριπλούν ανδρών

18:00         Ύψος γυναικών

18:00         Επί κοντώ γυναικών

18:20         Μήκος ανδρών

19:30         Τριπλούν γυναικών

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ