aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΝέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 23 ετών ο Γιώργος Κονιαράκης

Νέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 23 ετών ο Γιώργος Κονιαράκης

Παρά το ότι δεν ήταν στον αρχικό προγραμματισμό του το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, εντούτοις ο Γιώργος Κονιαράκης, όχι μόνο πήγε στο Σπλιτ, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του. Από τη δεύτερη βολή πέταξε τον δίσκο του να προσγειωθεί στα 59,31μ., βελτιώνοντας την ατομική του επίδοση (58,77μ.), σημειώνοντας ταυτόχρονα και νέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 23 ετών, που κατείχε ο ίδιος με το 58,77μ.

«Η πανδημία του κορονοϊού δεν μου επέτρεψε να προπονηθώ όπως θα ήθελα, γι’ αυτό και δεν ήταν στον προγραμματισμό μου το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων. Όμως, αισθάνομαι χαρούμενος που ήρθα σε μια καταπληκτική διοργάνωση και πέτυχα νέο εθνικό ρεκόρ και ατομική επίδοση», ήταν τα πρώτα λόγια του 22χρονου δισκοβόλου μας, στη μικτή ζώνη, προσθέτοντας: «Προσδοκώ για μία ακόμα καλύτερη συνέχεια, με πρώτο στόχο τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών και να λάβω μέρος σε όσες διοργανώσεις μπορώ».

Ο Γιώργος Κονιαράκης στο Σπλιτ δεν πέτυχε απλώς ατομική επίδοση με παγκύπριο ρεκόρ, αλλά ταυτόχρονα έγινε και ο πρώτος Κύπριος αθλητής που κατακτά μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ποτέ στο παρελθόν από το 2001 που διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων και από το 2007 και η κατηγορία κάτω των 23 ετών, η Κύπρος κέρδισε κάποιο μετάλλιο. Πρώτος στη δισκοβολία κάτω των 23 ετών ήταν ο Λευκορώσος Γιαουχενί Μπαχούτσκι με 64,37μ., που αποτελεί ρεκόρ αγώνων. Κατά σειρά οι βολές του αθλητή του Σπύρου Αραμπατζή ήταν: 56,58μ., 59,31μ., άκυρη, 56,15μ., άκυρη, άκυρη.

Όγδοος ο Πουρσανίδης

Παρά το ότι αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα πριν από την αναχώρηση της αποστολής για το Σπλιτ, ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης ρίσκαρε και μπήκε στον αγώνα της σφυροβολίας. Οι ενοχλήσεις που αισθανόταν επηρέασαν τη συνολική εμφάνισή του, όμως, ως γνήσιος μαχητής που είναι, πάλεψε και βελτιωνόταν συνεχώς. Η πέμπτη βολή του έστειλε τη σφύρα στα 72,74μ., που ήταν και η καλύτερή του και τον κατέταξε τελικά στην 8η θέση. Βέβαια, το πιο σημαντικό είναι να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, με την επιστροφή στην Κύπρο και να μην δείξουν κάτι το σοβαρό, για να συνεχίσει απρόσκοπτα την προσπάθειά του για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Κατά σειρά οι βολές του Πουρσανίδη ήταν: 69,14μ., 68,98μ., 70,61μ., 71,82μ., 72,74μ., 72,15μ.

Συνέχεια την Κυριακή

Οι αθλητές του Κωνσταντίνου Σταθελάκου θα συνεχίσουν την Κυριακή (9/5/21) τις προσπάθειές τους στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων του Σπλιτ, με στόχο τις ατομικές επιδόσεις. Το πρόγραμμά τους είναι το ακόλουθο:

12:30     Δισκοβολία ανδρών – Ραφαήλ Αντωνίου, Χριστόφορος Γενεθλή

14:10     Σφυροβολία γυναικών – Χρυστάλλα Κυριάκου

19:15     Δισκοβολία γυναικών – Ανδρονίκη Λαδά

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ