aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΝέα καλύτερη ατομική επίδοση για Χριστοφή, 10η θέση για Τράικοβιτς στο μίτινγκ του Μοντβίγ

Νέα καλύτερη ατομική επίδοση για Χριστοφή, 10η θέση για Τράικοβιτς στο μίτινγκ του Μοντβίγ

Νέα καλύτερη ατομική επίδοση στα 60μ. με εμπόδια πέτυχε το βράδυ της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου η Ναταλία Χριστοφή, στο πλαίσιο διεθνούς μίτινγκ κλειστού στίβου που διεξάγεται στη γαλλική πόλη Μοντβίγ.

Η Κύπρια πρωταθλήτρια έτρεξε στη δεύτερη σειρά του πρώτου γύρου, τερματίζοντας στην 4η θέση με 8.27, βελτιώνοντας την επίδοση των 8.30 που πέτυχε στις 29 Ιανουαρίου στη Ναντ. Στον ημιτελικό, η Χριστοφή έπεσε στην πιο γρήγορη κούρσα, τρέχοντας από τον 6ο διάδρομο, από τον οποίο κατάφερε να κάνει το 8.27.

Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη στάθηκε άτυχη αρχικά, αφού δεν συμπεριλήφθηκε στον τελικό για χιλιοστά του δευτερολέπτου, έχοντας ακριβώς την ίδια επίδοση (8.27), με την Βρετανίδα Μέγκα Μαρς (2η στην πρώτη σειρά). Ωστόσο, έπειτα από περίπου μισή ώρα, οι διοργανωτές εξέτασαν καλύτερα τα αποτελέσματα και συμπεριέλαβαν στον τελικό τη Χριστοφή αθλήτρια, αφήνοντας εκτός τη Μαρς.

Στον τελικό η Χριστοφή κατέκτησε την 6η θέση, τρέχοντας τα 60μ. με εμπόδια σε 8.30. Νικήτρια η Γαλλίδα Λετισιά Μπαπτέ με 8.09, ενώ πίσω της τερμάτισαν δύο Αμερικανίδες, η Ιβόν Μπρίτον σε 8.10 και η Έμπονι Μόρισον με 8.11.

Natalia Christofi Miramas2


Συμμετοχή στο μίτιγκ του Μοντβίγ κατέγραψε και ο Μίλαν Τράικοβιτς, την πρώτη του στον κλειστό στίβο για το 2022. Ο Κύπριος πρωταθλητής τερμάτισε στην 4η θέση της τρίτης σειράς του πρώτου γύρου με 7.78, καταλαμβάνοντας συνολικά τη 10η θέση μεταξύ 16 συμμετεχόντων. Η έλλειψη αγώνων στοίχισε στην εκκίνηση στον Τράικοβιτς, ενώ στην πορεία χτύπησε τέσσερα από τα πέντε εμπόδια που βρήκε μπροστά του.

Επόμενος σταθμός για τον κάτοχο των παγκύπριων ρεκόρ στα ψηλά εμπόδια είναι το διεθνές μίτινγκ στο Μετς της Γαλλίας «Metz Moselle Athlelor Indoor», το οποίο ανήκει στα «ασημένια» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Το μίτινγκ θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, με τις σειρές των 60μ. με εμπόδια να είναι προγραμματισμένες για τις 17:20. Στο ίδιο αγώνισμα έχουν δηλώσει συμμετοχή και οι δύο σπουδαιότεροι Γάλλοι εμποδιστές, Βιλέμ Μπελοσιάν και Πασκάλ Μαρτινό – Λαγκάρντ, ενώ από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζει η παρουσία του χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ