aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΝαταλία Χριστοφή: «Απολαμβάνω κάθε αγώνα χωρίς άγχος»

Ναταλία Χριστοφή: «Απολαμβάνω κάθε αγώνα χωρίς άγχος»

Με τον ιδανικότερο τρόπο μπήκε στο 2023 η Ναταλία Χριστοφή. Από την πρώτη κιόλας συμμετοχή της στον κλειστό στίβο κατέρριψε δύο φορές το παγκύπριο ρεκόρ στα 60μ. εμπόδια, καταγράφοντας εκπληκτικές επιδόσεις.

Μετέχοντας στο «χάλκινο» μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο Λουξεμβούργο, στις 22 Ιανουαρίου, η πρωταθλήτριά μας, «έσπασε» στις ημιτελικές σειρές το δικό της παγκύπριο ρεκόρ με 8.03 (είχε 8.10), επίδοση που της εξασφάλισε και την παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Λίγο αργότερα, τρέχοντας στον τελικό του μίτινγκ, έκανε ακόμα πιο εντυπωσιακή κούρσα, ούσα αρκετά γρήγορη και περνώντας εξαιρετικά πάνω από τα πέντε εμπόδια, είδε το χρονόμετρο να καταγράφει το φανταστικό 7.92! Η επίδοσή της ήταν η 4η στον κόσμο εκείνη την ημέρα και σήμερα είναι η 6η στον κόσμο και η 3η στην Ευρώπη.

Την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, η αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη την απέδειξε και στο «χάλκινο» μίτινγκ του Μάντσεστερ, στις 28 Ιανουαρίου, όπου διεξήχθη μόνο τελική σειρά. Η Ναταλία Χριστοφή ήταν και πάλι η νικήτρια στα 60μ. με εμπόδια, αυτήν τη φορά με 8.05, δείχνοντας πως σταθεροποιείται σε πολύ καλούς χρόνους. Από τη στιγμή που η λαρνακιώτισσα πρωταθλήτριά μας έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της για το Ευρωπαϊκό Κλειστού, το οποίο θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου, μπορεί να προγραμματίσει με τον προπονητή της το πώς θα προετοιμαστούν κατάλληλα τον Φεβρουάριο, για να μπορέσει τον Μάρτιο να κυνηγήσει τη διάκριση στη διοργάνωση.

Με την κάτοχο του παγκύπριου ρεκόρ στα 100μ. με εμπόδια με 13.17 και στα 60μ. με εμπόδια κλειστού με 7.92, Ναταλία Χριστοφή και τον προπονητή της Αλέξανδρο Σταυρίδη, μιλήσαμε για το ρεκόρ, την προετοιμασία που έγινε και αυτήν που ακολουθεί και βέβαια για τους στόχους στο Ευρωπαϊκό Κλειστού:

Η χρονιά ξεκίνησε υπέροχα με δύο νέα παγκύπρια ρεκόρ στις δύο πρώτες κούρσες της χρονιάς και μάλιστα την ίδια ημέρα. Το περίμενες αυτό;

«Για να είμαι ειλικρινής ήξερα ότι είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν περίμενα τόσο καλό χρόνο και έδειξα τη χαρά μου με την αντίδρασή μου στον τερματισμό. Είχα ωραίο ανταγωνισμό, που με βοήθησε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στη διάρκεια της κούρσας. Ήταν ωραία κούρσα, στρωτή, τεχνικά σωστή και εφάρμοσα όλα όσα κάνω στην προπόνηση χωρίς άγχος και μου βγήκε».

Με τόσο εντυπωσιακό χρόνο από τις πρώτες σου κούρσες, μήπως σού προσθέτει περισσότερη πίεση;

«Καθόλου. Αντιθέτως, τώρα απολαμβάνω παραπάνω τη διαδικασία, γιατί δεν έχω κάτι να αποδείξω σε κανένα, παρά μόνο στον εαυτό μου, για να κάνω ακόμα καλύτερες κούρσες».

Από ό,τι φάνηκε στο Λουξεμβούργο η χειμερινή περίοδος της προετοιμασίας σας πήγε αρκετά καλά. Σε τι επικεντρωθήκατε περισσότερο και βγήκαν αυτοί οι χρόνοι;

«Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν πολύ τυχεροί με τις συνθήκες στην Κύπρο, αφού ο κάπως ζεστός καιρός δεν μας εμπόδισε στην προπόνηση. Το τελευταίο διάστημα έπεσε αρκετά η θερμοκρασία. Στόχος μας ήταν να βελτιώσουμε κάποια τεχνικά θέματα και να δουλέψουμε αρκετά στη φυσική κατάσταση, την ταχύτητα και την τεχνική μου, κάτι που κάναμε».

Από εδώ και πέρα έχεις ξεκάθαρο στόχο, που είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Πώς θα προχωρήσει η προετοιμασία σας μέχρι τις αρχές Μαρτίου;

«Έχω ακόμα έναν αγώνα. Μετά θα επιστρέψουμε να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε και να δουλέψουμε σε κάποιες λεπτομέρειες. Δεν θα αλλάξουμε κάτι από τον προγραμματισμό μας, αλλά θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Θα βάλουμε περισσότερη προπόνηση τις πρώτες εβδομάδες και μετά θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να είμαστε έτοιμοι για το Ευρωπαϊκό Κλειστού».

Με ποιο στόχο θα μεταβείς στο Ευρωπαϊκό Κλειστού;

«Να απολαύσω τις κούρσες, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ό,τι έρθει».

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό σου αυτόν τον μήνα. Σε ποια μίτινγκ θα αγωνιστείς;

«Θα λάβω μέρος στο ασημένιο διεθνές μίτινγκ του Βερολίνου στις 10 Φεβρουαρίου (σ.σ. ημέρα στην οποία θα γιορτάσει και τα 26α γενέθλιά της), στο οποίο ελπίζω να κάνω και τις δύο κούρσες (ημιτελικοί – τελικός). Θα είναι ο τελευταίος αγώνας μου πριν από το Ευρωπαϊκό».

Αλέξανδρος Σταυρίδης: «Συντήρηση μέχρι το Ευρωπαϊκό»

Καθοδηγητής και συνοδοιπόρος της Ναταλίας Χριστοφή τα τελευταία χρόνια είναι ο Αλέξανδρος Σταυρίδης, ο οποίος οδήγησε την πρωταθλήτριά μας στην κατάρριψη των παγκύπριων ρεκόρ στα ψηλά εμπόδια και στον ανοικτό και στον κλειστό στίβο. Με τον Αλέξανδρο Σταυρίδη κάναμε την πιο κάτω συνομιλία:

Στο Λουξεμβούργο κάνατε ίσως την τέλεια κούρσα. Εντόπισες κάποια σημεία που δεν πήγαν καλά και χρειάζονται βελτίωση;

«Η κούρσα του 7.92 ήταν πάρα πολύ στρωτή, Δεν είχε μεγάλα λάθη που θα της στοίχιζαν. Ωστόσο, πάντα βλέπουμε κάτι στην κούρσα που θέλουμε να βελτιώσουμε. Έτσι και σε αυτήν βρήκαμε κάποια στοιχεία που μπορούμε να διορθώσουμε».

Σε ποιους τομείς θέλεις να δουλέψετε τις τελευταίες ημέρες πριν από το Ευρωπαϊκό Κλειστού

«Θα κάνουμε γενική προπόνηση διατήρησης. Δεν θα βάλουμε όγκο στην προπόνηση, αλλά να διατηρηθούμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα και να δούμε τι βελτίωση μπορούμε να κάνουμε τεχνικά, βλέποντας και τον αγώνα στο Βερολίνο».

Όπως αρκετοί από τους πρωταθλητές μας στα διάφορα αθλήματα, έτσι και η Ναταλία Χριστοφή έχει ανάγκη, εκτός από την ηθική στήριξη, και την οικονομική ενίσχυση, που θα τη βοηθήσει να κάνει απερίσπαστα την προετοιμασία της για τη συμμετοχή της στις κορυφαίες διοργανώσεις του στίβου. Συζητώντας με την πρωταθλήτριά μας το σχετικό θέμα, μας ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή έχει ως μοναδική οικονομική στήριξη την ΚΟΕΑΣ και τίποτα άλλο. Ελπίζουμε ότι κάποιοι επιφανείς φορείς θα μπορέσουν να αγκαλιάσουν περισσότερα παιδιά, τα οποία δείχνουν με τα αποτελέσματά τους ότι έχουν το ταλέντο για να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο.

Photo Credit: Ομοσπονδία Στίβου Λουξεμβούργου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ