aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΜίλαν Τράικοβιτς: Στοχοπροσήλωση στο Παγκόσμιο Κλειστού

Μίλαν Τράικοβιτς: Στοχοπροσήλωση στο Παγκόσμιο Κλειστού

Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε για τον Μίλαν Τράικοβιτς, που ήταν η εξασφάλιση της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου στο Βελιγράδι. Από το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022, ο Τράικοβιτς τσέκαρε το εισιτήριό του για το μεγαλύτερο φετινό ραντεβού στον κλειστό στίβο, πετυχαίνοντας δύο φορές το όριο πρόκρισης στα 60μ. με εμπόδια, στο μίτινγκ του Μετς, με 7.72 στον ημιτελικό και 7.69 στον τελικό. Έτσι, το πρόγραμμα του πρωταθλητή Ευρώπης το 2019 στον κλειστό στίβο, θα αλλάξει λίγο, αφού πλέον ο βασικός του στόχος είναι να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάστασή του στο μέσο Μαρτίου.

«Ο προγραμματισμός της προετοιμασίας μου έγινε από την αρχή με στόχο να είμαι έτοιμος για το Παγκόσμιο Κλειστού, γι’ αυτό δεν θα κάνουμε πολλές αλλαγές στο επόμενο διάστημα. Επειδή θέλουμε ακόμη ένα μήνα για το Παγκόσμιο, θα βάλουμε δυνατές προπονήσεις αυτό το διάστημα και θα χαλαρώσω κάπως όταν πλησιάσει η συμμετοχή. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος που κατάφερα για άλλη μία φορά να εξασφαλίσω την πρόκρισή μου σε μια μεγάλη διοργάνωση και θέλω να πάω στο Βελιγράδι πανέτοιμος και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό», μας ανέφερε αρχικά ο Μίλαν Τράικοβιτς, ο οποίος συνεχίζει την προετοιμασία του στη Λεμεσό, με τον Αντώνη Γιαννουλάκη, έστω και αν δεν διαθέτουμε τους κατάλληλους κλειστούς χώρους. Οι ηλιόλουστες τελευταίες ημέρες ήταν βοηθητικές για τις μεσημβρινές προπονήσεις του πρωταθλητή μας.

Από τον κορωνοϊό στο… όριο
Στις αρχές Ιανουαρίου και στην παραμονή τους για προετοιμασία στην Ντόχα, ο Μίλαν Τράικοβιτς, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και έμεινε υποχρεωτικά εκτός προπονήσεων για δέκα (10) ημέρες, κάτι που τον επηρέασε στην επιστροφή. «Ευτυχώς δεν είχα βαριά συμπτώματα, που να με επηρεάσουν σωματικά, αλλά έπρεπε να μείνω κλεισμένος σε ένα δωμάτιο για 10 ημέρες. Αυτό ήταν το πρόβλημα, γιατί χρειάστηκα χρόνο για να επανέλθω στην κατάσταση που ήμουν πριν νοσήσω και δυσκολεύτηκα κάπως, ιδιαίτερα την πρώτη εβδομάδα, αφού η αναγκαστική απουσία από τις προπονήσεις με έφερε λίγο πίσω. Τώρα είμαι καλά, είμαι δυνατός και μέρα με τη μέρα νιώθω καλύτερα και έτοιμος για να βελτιώνομαι από αγώνα σε αγώνα. Ήταν σημαντικό το ότι έκανα τους πρώτους αγώνες μου στον κλειστό και αισθάνομαι πολύ ωραία που ξαναβρέθηκα στο γήπεδο, γιατί είναι διαφορετικό το να κάνεις προπονήσεις και άλλο το να μπαίνεις στη διαδικασία ενός αγώνα», μας είπε ανάμεσα σε άλλα ο πρωταθλητής μας, ο οποίος χρειάζεται και άλλες συμμετοχές σε μίτινγκ πριν από το Παγκόσμιο.

Νέος αγώνας στο Ντίσελντορφ (20/2)
Επόμενος σταθμός στην προετοιμασία του είναι το διεθνές μίτινγκ στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, το οποίο ανήκει στα «ασημένια» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ο Μίλαν Τράικοβιτς αναχωρεί την Παρασκευή (18/02/22) για την κεντροδυτική Γερμανία (κοντά στα σύνορα με Ολλανδία και Βέλγιο, ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Κολωνία), στις όχθες του ποταμού Ρήνου, όπου την Κυριακή (20/2/22) θα πραγματοποιηθεί το σημαντικό αυτό μίτινγκ. Με βάση το πρόγραμμα του μίτινγκ, οι δύο ημιτελικοί των 60μ. με εμπόδια είναι ορισμένοι για τις 14:40 και 14:50 (ώρα Κύπρου) και ο τελικός στις 16:50. Μέχρι την Πέμπτη (17/2) δεν έγιναν γνωστές οι λίστες συμμετοχής.

«Στόχος μου σε κάθε κούρσα είναι να τρέχω γρηγορότερα από την προηγούμενη. Στο Ντίσελντορφ με αυτόν τον στόχο πάω, να κάνω ακόμα πιο γρήγορη κούρσα και να βελτιώνω ταχύτητα και τεχνική. Μέχρι το Παγκόσμιο θέλω να κάνω 2-3 κούρσες ακόμη και να καταφέρω να πάω με τον καλύτερο δυνατό χρόνο, που θα με βοηθήσει και ψυχολογικά, στο να αισθάνομαι πανέτοιμος από κάθε άποψη για να διεκδικήσω τη διάκριση», ήταν η σχετική αναφορά του Μίλαν Τράικοβιτς για το μίτινγκ στο Ντίσελντορφ, ο οποίος έχει κλείσει συμμετοχή και στο «χρυσό» μίτινγκ της Μαδρίτης στις 2 Μαρτίου και περιμένει απαντήσεις για ενδιάμεση συμμετοχή στο τέλος Φεβρουαρίου.

Ξανά γενέθλια στο Βελιγράδι!
Από τα εννέα του χρόνια ο Μίλαν Τράικοβιτς βρίσκεται στην Κύπρο, αφού το νησί μας επέλεξαν οι γονείς του για μια πιο ήσυχη ζωή, από το βομβαρδισμένο Βελιγράδι. Ο γεννημένος στην πόλη Σουρντούλιτσα της Σερβίας, στις 17 Μαρτίου 1992, πρωταθλητής μας, έπειτα από 21 χρόνια, θα γιορτάσει για πρώτη φορά τα γενέθλιά του στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Κι αυτό εξαιτίας του ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι θα αρχίσει στις 18 Μαρτίου, με τα 60μ. με εμπόδια ανδρών (σειρές, ημιτελικά, τελικός) να είναι προγραμματισμένα για τις 20 Μαρτίου.

«Όντως, έχει εδώ και 21 χρόνια να γιορτάσω γενέθλια στο Βελιγράδι και αυτό είναι κάπως παράξενο φέτος, αφού κλείνω και τα 30 μου. Βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση να τα γιορτάσω την ημέρα τους, αφού θέλω να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο μου και στην προετοιμασία μου για τις κούρσες που θα ακολουθήσουν. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και θα γιορτάσω διπλά με όλη την οικογένειά μου στη Σερβία μετά το Παγκόσμιο», μας ανέφερε σχετικά ο Μίλαν Τράικοβιτς.

Photo Credit: Herve Derule

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ