aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΛάβετε θέσεις…

Λάβετε θέσεις…

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Λίγο μετά το μεσημέρι (ώρα Λονδίνου), ο Αντώνης Γιαννουλάκης θα κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα… Ο κορυφαίος προπονητής στον κυπριακό στίβο, έχει προετοιμάσει κατάλληλα δύο από τα «πουλέν» του, τον Μίλαν Τραΐκοβιτς και την Ελένη Αρτυματά, που θα ριχθούν στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αρχή θα κάνει στις 13:55 η μεγάλη κυρία του αθλήματος, η Ελένη Αρτυματά, η οποία στα 31 της χρόνια βρίσκεται ενώπιον μίας μεγάλης πρόκλησης.

Άλλαξε αγώνισμα, από τα 100μ. και 200μ. μεταπήδησε στα 400μ. και πρόλαβε ήδη να σπάσει τα χρονόμετρα καταρρίπτοντας το στοιχειωμένο ρεκόρ της Δώρας Κυριάκου που κρατούσε από το 1997. Με φετινή επίδοση 51.61, η Ελένη Αρτυματά φιλοδοξεί σε ένα νέο ξεκίνημα με πρώτο στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά.

Θα αγωνιστεί στην τέταρτη προκριματική σειρά, όπου μεγάλα φαβορί είναι η Αμερικανίδα Φίλις Φράνσις (49.96), η Τζαμαϊκανή Γουίλιαμς Μιλς (50.14) και η Νάσερ από το Μπαχρέιν (50.88), αλλά απ’ εκεί και πέρα η κούρσα είναι ανοικτή. Στον ημιτελικό προκρίνονται οι τρεις πρώτες κάθε σειράς και οι έξι καλύτεροι χρόνοι και η κορυφαία πρωταθλήτριά μας έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί. Μοναδικό μειονέκτημα το γεγονός ότι τρέχει στον δεύτερο διάδρομο.

Βήμα – βήμα είναι ο στόχος του Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο οποίος στις 15:15 θα αγωνιστεί στα προκριματικά των 110μ. με εμπόδια. Με τα συνεχόμενα παγκύπρια ρεκόρ που καταρρίπτει (το έφτασε στα 13.25), έχει την 13η επίδοση των συμμετεχόντων και αισιοδοξεί για νέα παρουσία σε τελικό. Ο προκριματικός είναι στα μέτρα του Μίλαν, ο οποίος συμμετέχει στην 4η σειρά, όπου μεγάλα φαβορί είναι ο Τζαμαϊκανός Ρόναλντ Λέβι (13.05) και ο Βρετανός Άντριου Πότσι (13.14). Οι υπόλοιποι, όμως, είναι του χεριού του αν πλησιάσει την ατομική του επίδοση.

Σήμερα θα αγωνιστεί, επίσης, η Νταγκμάρα Χάντζλικ στον μαραθώνιο. Γεννημένη στην Πολωνία, μπήκε στη λίστα των κυπριακών συμμετοχών την τελευταία στιγμή, αφού προσφάτως απέκτησε το κυπριακό διαβατήριο (ζει στην Κύπρο για πάνω από 10 χρόνια). Η αποστολή της, βέβαια, είναι πολύ δύσκολη αφού έχει την 50ή επίδοση (2 ώρες 42 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα) από τις 96 συμμετοχές στον μαραθώνιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ