aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΙσοφάριση ατομικού η Κουλιτσένκο - αποτελέσματα φοιτητών στις ΗΠΑ

Ισοφάριση ατομικού η Κουλιτσένκο – αποτελέσματα φοιτητών στις ΗΠΑ

Σε εξαιρετική κατάσταση δείχνει να βρίσκεται αυτό το διάστημα η Ελένα Κουλιτσένκο, η οποία από αγώνα σε αγώνα βελτιώνει τις επιδόσεις της. Το Σάββατο (28/1/23), η νεαρή αθλήτρια του Πανεπιστημίου της Τζιόρτζια ισοφάρισε την ατομική της επίδοση στο άλμα σε ύψος, κερδίζοντας τους αγώνες στο Τέξας Τεχ με 1,87μ. Επίδοση που είναι η 3η καλύτερη για φέτος σε όλα τα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Η Κουλιτσένκο πέρασε με την πρώτη προσπάθειά της τα 1,72μ., 1,77μ., 1,81μ., 1,84μ., με τη δεύτερη το 1,87μ. και απέτυχε τρεις φορές στο 1,90μ. Με τις εμφανίσεις της η Ελένα Κουλιτσένκο είναι πολύ κοντά στην εξασφάλιση συμμετοχής στους τελικούς του κλειστού στίβου στο NCAA, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 10 και 11 Μαρτίου 2023 στην πόλη Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού. Το άλμα της Κουλιτσένκο στο 1,87μ. μπορείτε να το δείτε στην προσωπική της σελίδα στο Ίνσταγκραμ https://www.instagram.com/p/Cn-qDUBAEQy/

Σε ό,τι αφορά τα άλλα παιδιά του κυπριακού στίβου που φοιτούν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Στέλλα Νεοφύτου κέρδισε το μίτινγκ «Μαρκ Σιουκ Όπεν» στην Μαρκάτο της Μινεσότα, έχοντας ως καλύτερο άλμα της στο τριπλούν με 11,76μ. Η αθλήτρια του Μινεσότα Στέιτ μπήκε με άκυρο άλμα, έκανε στη συνέχεια 11,76μ. και 11,68μ., χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει τις προσπάθειές της αφήνοντας τα τρία τελευταία άλματά της, ελπίζουμε όχι για λόγους υγείας. Εντός έδρας αγώνα έδωσε ο Γρηγόρης Νικολάου στο Λούιβιλ του Κεντάκι, αγωνιζόμενος το προηγούμενο διήμερο σε μήκος και τριπλούν. Στο μήκος είχε ως καλύτερο άλμα του στα 6,86μ. (12ος) και στο τριπλούν στα 14,93μ. (3ος). Στο τριπλούν ο πρωταθλητής μας δυσκολεύτηκε να βρει σωστή φόρα και πατήματα, κάνοντας πέντε άκυρες προσπάθειες. Ωστόσο, δείχνει πως από αγώνα σε αγώνα βελτιώνεται και προσδοκά να βρει στις επόμενες υποχρεώσεις του τα καλά άλματα. Ο Έλβις Κριούκοφ δεν αγωνίστηκε αυτές τις ημέρες παρά το ότι δήλωσε συμμετοχή σε τρία αγωνίσματα στο Νέο Μεξικό, προετοιμαζόμενος να μπει σιγά – σιγά στο έπταθλο του κλειστού στίβου. Τον πρώτο της αγώνα στον κλειστό στίβο έκανε για φέτος η Άντρεα Λοϊζίδου, δύο ημέρες προτού γιορτάσει τα 21α γενέθλιά της. Εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, στους αγώνες του Κλέμσον της Νότιας Καρολίνας, η Λοϊζίδου έτρεξε τα 3.000μ. σε 9:44.55 (14η θέση), που αποτελεί ατομική επίδοση.

Σε μεταβατικό στάδιο η Ιωαννίδου

Μία από τις αθλήτριές μας με προοπτικές για σημαντική καριέρα είναι η Στυλιάνα Ιωαννίδου, η μοναδική γυναίκα αθλήτρια με παγκόσμιο μετάλλιο (χάλκινο), από το 2021 στη Ναϊρόμπι και το Παγκόσμιο κάτω των 20 ετών, με 1,87μ. στο ύψος. Η νεαρή πρωταθλήτριά μας, δυστυχώς, δεν βρήκε τις ιδανικές συνθήκες προπόνησης στις ΗΠΑ, με τον πρώτο χρόνο να έχει «κακή» προπονητική καθοδήγηση στο Λούιβιλ, να είναι ξανά άτυχη όταν με τη μεταγραφή της στη Νότια Καρολίνα έμεινε ξαφνικά χωρίς προπονητή, αφού η προπονήτριά της πήρε… μεταγραφή και να ανασάνει ψυχολογικά από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν μετακόμισε στο Ιλινόι, όπου την υποδέχθηκε ο διακεκριμένος Κύπριος προπονητής Πέτρος Κυπριανού, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της προπονητικής ομάδας του Πανεπιστημίου.

Στο Ιλινόι, ο Πέτρος Κυπριανού δουλεύει πολύ με τη Στυλιάνα Ιωαννίδου, όμως χρειάζεται 2-3 μήνες μέχρις ότου διορθωθούν τα λάθη που έγιναν στο Λούιβιλ και να μπορέσει η πρωταθλήτριά μας να ξαναβρεί την καλή φυσική κατάστασή της, τη σωστή τεχνική και να επανέλθει σε ψηλά άλματα. Απλώς χρειάζεται υπομονή και πολλή δουλειά. Το Σάββατο (28/1) η Ιωαννίδου συμμετείχε εκτός συναγωνισμού στο τοπικό μίτινγκ του Ιλινόι, έχοντας επιτυχημένο άλμα στο 1,70μ., που την κατέταξε στην 1η θέση και τρία αποτυχημένα στο 1,75μ. Η Ιωαννίδου, εξαιτίας της διπλής μεταγραφής στην ίδια χρονιά, δεν μπορεί να εκπροσωπεί για φέτος το Ιλινόι, όμως αυτό δεν θα εμποδίσει ούτε τον Πέτρο Κυπριανού ούτε την πρωταθλήτριά μας να δουλέψουν πάρα πολύ στην επαναφορά της στα υψηλά επίπεδα. Να σημειώσουμε ότι το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι κατέθεσε ένσταση για τη συγκεκριμένη απόφαση και πιστεύει ότι θα δικαιωθεί, αφού η αποχώρηση της Στυλιάνας Ιωαννίδου από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας δεν έγινε εξ υπαιτιότητάς της, αλλά επειδή έμεινε χωρίς προπονήτρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ