Η ΚΟΕΑΣ θα αποστείλει στον ΚΟΑ κατάλογο δικαιούχων αθλητών βάσει αξιολόγησης

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μαρκάρης, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, σημειώνει πως «το σημερινό διάταγμα του Υπουργού Υγείας, το οποίο ετοιμάστηκε κατόπιν συνεργασίας του Υπουργείου με τον ΚΟΑ, σηματοδοτεί την έναρξη των προπονήσεων αρκετών αθλημάτων και αυτό είναι θετική εξέλιξη».

Και συνεχίζει:

«Αναμένουμε την άμεση επέκταση του διατάγματος για να ενταχθούν στην εξαίρεση και οι αθλητές που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό Ταλέντων του ΚΟΑ. Στο άθλημα του στίβου υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα υπαίθρια στάδια για προπόνηση, εμβαδού μέχρι 15.000 τ.μ. το καθένα. Ο στίβος περιλαμβάνει 40 περίπου αγωνίσματα (ανδρών και γυναικών) και από αυτή τη βδομάδα, βάσει των υφιστάμενων διαταγμάτων, γυμνάζονται, σε δυο μόνο στάδια και σύμφωνα με συγκεκριμένο ωρολόγιο πρόγραμμα, μόνο 9 συνολικά αθλητές υψηλής επίδοσης, ανά το παγκύπριο.

Η ΚΟΕΑΣ θα αποστείλει το συντομότερο στον ΚΟΑ, κατάλογο δικαιούχων αθλητών βάσει αξιολόγησης, με προτεινόμενο ωρολόγιο πρόγραμμα προπονήσεων, ανά προπονητικό χώρο, για την επόμενη φάση επανέναρξης των προπονήσεων, η οποία πρέπει να γίνει εντός της επόμενης βδομάδας. Ελπίζουμε ότι θα υπάρχει θετική αντιμετώπιση του τεκμηριωμένου αυτού αιτήματος μας. Προχωρούμε προσεκτικά, υπεύθυνα και σοβαρά, βάσει των οδηγιών και των υγειονομικών πρωτοκόλλων».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ