aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΓΣΠ: Προπονούνται πέραν των 200 αθλητών στίβου

ΓΣΠ: Προπονούνται πέραν των 200 αθλητών στίβου

Συνεχίζει να είναι τεράστια η συνεισφορά του Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Παγκύπρια» στον κυπριακό στίβο, αφού πέραν των πρωταθλητών του που διακρίνονται διεθνώς, πάνω από 200 αθλητές εκγυμνάζονται από τα διάφορα κλιμάκια του ΓΣΠ στη Λευκωσία.

Αυτά ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΓΣΠ, Δώρος Μ. Ιωαννίδης, κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, στις 19 Οκτωβρίου 2017. Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, στους αθλητές προσφέρονται δωρεάν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες και τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο, αφού οι αθλητές του Συλλόγου «που έλαβαν μέρος στις διάφορες διοργανώσεις παρουσίασαν ξανά ένα σωστό σύνολο που αντανακλούσε τη δουλειά που γίνεται εδώ και χρόνια».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ιωαννίδης στη συμμετοχή του Απόστολου Παρέλλη στον τελικό της δισκοβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο, της Ναταλίας Ευαγγελίδου στον τελικό της Παγκόσμιας Πανεπιστημιάδας καθώς και στην κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου, στη σφαιροβολία, στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων από την 16χρονη Στυλιάνα Κυριακίδου. Αναφορά έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου στην αναβάθμιση της Ακαδημίας Στίβου του ΓΣΠ με την ενεργό ανάμιξη των προπονητών ειδικότητας.

«Ο ΓΣΠ σήμερα έχει 22 προπονητές από τους οποίους οι 10 ασχολούνται με τις Ακαδημίες και οι άλλοι 12 με την προπόνηση μεγαλύτερων αθλητών σε ειδικότητες», σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης. Ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι  έγινε συμφωνία με τον Δήμο Στροβόλου για μια ευρύτερη συνεργασία και στα πλαίσια αυτά λειτουργεί πλέον κλιμάκιο της Ακαδημίας στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου δίπλα στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Ο Δώρος Ιωαννίδης, στάθηκε επίσης στα ετήσια έξοδα λειτουργίας και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΓΣΠ, τα οποία ανέρχονται σε €800.000 περίπου και τα οποία αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου ο Σύλλογος. Όπως ανακοίνωσε την περίοδο που πέρασε αντικαταστάθηκαν 14,000 καθίσματα της Δυτικής και της Ανατολικής κερκίδας, και έχει ξεκινήσει ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου προπονήσεων.

Για το θέμα της βίας στα γήπεδα ο πρόεδρος του ΓΣΠ τόνισε ότι «με το κλείσιμο των κερκίδων και τα πρόστιμα στα σωματεία αυτοί που προκαλούν την βία δεν τιμωρούνται. Αντίθετα θα προκαλέσουν επεισόδια όπου και αν βρεθούν, είτε σε αγώνες εκτός έδρας των ομάδων τους είτε ακόμα και στην Ευρώπη. Η διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές και τα πρόστιμα, δεν είναι η λύση και αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν έφερε οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Εάν συνεχισθεί αυτή η τακτική τα σωματεία θα καταβάλλουν τα δικαιώματα χωρίς να έχουν εισπράξεις. Η τεχνολογία που υπάρχει σήμερα εγκατεστημένη στο στάδιο μπορεί να προσφέρει».

Ο κ. Ιωαννίδης στην ομιλία του έκανε επίσης αναφορά στην κοινωνική δράση του ΓΣΠ μέσα από την οποία, μεταξύ άλλων, χορηγεί τους Ειδικούς Ολυμπιακούς.  Ολόκληρη η λογοδοσία του προέδρου του ΓΣΠ, για τα πεπραγμένα του 2017, είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.gsp.org.cy.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ