aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΓιουσέιν Μπολτ: «Απέδειξα ότι γίνεται και χωρίς ντόπινγκ»

Γιουσέιν Μπολτ: «Απέδειξα ότι γίνεται και χωρίς ντόπινγκ»

Ο Γιουσέιν Μπολτ δεν είναι ένας αθλητής ο οποίος «κρύβεται». Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ως αθλητής,  μίλησε για την καριέρα του, το «αντίο» του στους στίβους το οποίο είναι οριστικό, αλλά και για το ντόπινγκ.

Για την υπόθεση του τραυματισμού του στην κούρσα των 4X100 είπε: «Ήταν περίεργο αυτό που συνέβη. Ήξερα ότι πρέπει να μείνω ζεστός. Μας πήγαν όμως νωρίς έξω στον αγωνιστικό χώρο και περιμέναμε 10-15 λεπτά. Γιατί μας έβγαλαν αν ήταν να περιμένουμε τόση ώρα; Αποφάσισαν να κάνουν τελετή απονομής. Εγώ δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Είμαστε αθλητές και πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες».

Δέχτηκε και ερώτηση για το εάν περίμενε ένα καλύτερο τέλος στην καριέρα του: «Δεν μετανιώνω που έτρεξα και το 2017. Οι φίλαθλοι ήθελαν να με δουν να τρέχω ακόμα μία χρονιά. Χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει όλα όσα κατάφερα τα χρόνια που αγωνιζόμουν. Όταν έχασα στα 100μ. κάποιος μου είπε ότι και ο Μοχάμεντ Άλι έχασε τον τελευταίο του αγώνα, οπότε να μη στεναχωριέμαι και τόσο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το κομμάτι του ντόπινγκ αποτέλεσε ένα από τα σημεία της συνέντευξης Τύπου που θα συζητηθούν. Αρχικά, ο κορυφαίος σπρίντερ τόνισε: «Κατάφερα να αποδείξω πως δουλεύοντας σκληρά όλα είναι πιθανά. Αυτό έδειξε σε όλους ότι πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν και να δουλεύουν σκληρά. Ήμουν πάντα κατά του ντόπινγκ και πιστεύω ακόμα ότι θα πρέπει οι αθλητές να αποβάλλονται διά βίου. Ο στίβος τώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο και σε ανοδική πορεία. Απέδειξα ότι μπορείς να τα καταφέρεις και χωρίς ντόπινγκ. Ελπίζω οι νέοι αθλητές να ακολουθήσουν το παράδειγμά μου».

Τέλος, ήταν ξεκάθαρος σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον του: «Ανυπομονώ να απελευθερωθώ από τις προπονήσεις. Ολόκληρη η ζωή μου, από τότε που ήμουν 10 ετών, ήταν ο στίβος. Χρειάζομαι διασκέδαση και να χαλαρώσω λίγο. Δεν πρόκειται να επιστρέψω στην ενεργό δράση. Έχω δει αρκετούς να επιστρέφουν και να ντροπιάζονται. Δεν θα γίνω ένας από αυτούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ