aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΓερμανοί Ολυμπιονίκες προετοιμάζονται στο ΓΣΠ

Γερμανοί Ολυμπιονίκες προετοιμάζονται στο ΓΣΠ

Μεγάλα ονόματα του γερμανικού, αλλά και του παγκόσμιου αθλητισμού βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Αθλητικό Κέντρο του ΓΣΠ στη Λευκωσία, για την προετοιμασία τους ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Το επίπεδο των αθλητών που αποτελούν την ομάδα προσδίδει στην επιτυχία του ΓΣΠ να τους προσελκύσει στην Κύπρο, ακόμα περισσότερη σημασία.

Στα δυνατά ονόματα που περιλαμβάνονται στην 32μελή γερμανική αποστολή είναι ο δισκοβόλος Robert Harting χρυσός Ολυμπιονίκης του 2012 και Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2009, 2011 και 2013 και ο σφαιροβόλος David Storl, Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2011 και το 2013 και αργυρός Ολυμπιονίκης το 2012.

Στην ομάδα είναι και η δισκοβόλος Julia Harting η οποία το 2016 κέρδισε αργυρό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς, καθώς και η δισκοβόλος Nadine Müller με αργυρό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 και χάλκινο το 2015. Η γερμανική αποστολή, η οποία διαμένει στην αθλητική εστία Allegra του ΓΣΠ, θα αναχωρήσει από την Κύπρο στις 4 Απριλίου 2017 και θα επανέλθει στις 20 Απριλίου. Αρχιπροπονητής της ομάδας είναι ο Jurgen Schult, κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ στη δισκοβολία από το 1986.

Την ίδια περίοδο την προετοιμασία τους στο ΓΣΠ κάνουν αθλητές από την Ελλάδα και τη Φινλανδία ενώ μέσα στον Απρίλιο θα φιλοξενηθούν ομάδες αθλητών από το Ισραήλ και την Ουγγαρία. Πέραν των 120 αθλητών από την Ευρώπη και το Ισραήλ θα πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου του Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Παγκύπρια» (ΓΣΠ), από τον Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο του 2017.

Με την προσθήκη της αθλητικής εστίας Allegra, τον Δεκέμβριο του 2009, και την κατασκευή το γηπέδου ρίψεων το 2016, το αθλητικό κέντρο του ΓΣΠ, έγινε πόλος έλξης για εθνικές ομάδες στίβου πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Εθνικής ομάδας ρίψεων της Γερμανίας, η οποία από το 2009 στέλνει στη Λευκωσία, γύρω στους 70 αθλητές κάθε χρόνο για την προετοιμασία τους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΓΣΠ, Φοίβο Κωνσταντινίδη, οι εγκαταστάσεις του ΓΣΠ και η αθλητική εστία Allegra αναβαθμίζονται συνεχώς, για να καλύπτουν τις ανάγκες των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών που ήδη το εμπιστεύονται αλλά και για να προσελκύσει και άλλες. Όπως είπε: «Έχει συμπληρωθεί η κατασκευή της εξειδικευμένης αίθουσας βαρών για αθλητές κορυφής, και σύντομα ξεκινά η κατασκευή πισίνας, η δημιουργία της οποίας θα κάνει το ΓΣΠ ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αθλητικά κέντρα στην Ευρώπη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ