aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΕυρωπαϊκό Στίβου: Εκτός συνέχειας η Φωτοπούλου στα 100μ. - Δηλώσεις

Ευρωπαϊκό Στίβου: Εκτός συνέχειας η Φωτοπούλου στα 100μ. – Δηλώσεις

Η πρώτη συμμετοχή της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, καταγράφηκε το πρωινό του Δεκαπενταύγουστου. Στο συννεφιασμένο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, η Ολίβια Φωτοπούλου έτρεξε στη δεύτερη σειρά του πρώτου γύρου στα 100μ., στην οποία τερμάτισε στην 8η θέση σε 11.62 (άνεμος -0,7 μ/δ), χρόνος μη αντιπροσωπευτικός των ικανοτήτων της. Η επίδοσή της ήταν η 20ή από τις 23 συμμετέχουσες, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας στην πρώτη υποχρέωσή της σε αυτή τη διοργάνωση.

Σύμπτωση ήταν το γεγονός πως και η συναθλήτριά της, με την οποία γυμνάζονται με τον ίδιο προπονητή, τον Κώστα Βογιατζάκη, η Ελλαδίτισσα Ραφαέλλα Σπανουδάκη, έκανε και αυτή τον ίδιο χρόνο στην 3η σειρά, γνωρίζοντας κι αυτή τον αποκλεισμό. Η Φωτοπούλου έχει τρέξει φέτος τα 100μ. μέχρι και σε 11.37, που αποτελεί και ατομική επίδοση και είναι κρίμα που δεν μπόρεσε να έχει λίγο καλύτερη κούρσα, αφού η τελευταία θέση για τα ημιτελικά «κλείδωσε» στα 11.57 από την Ιταλίδα Ιρένε Σιραγκούσα!

Η Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία δεν είχε και την πιο γρήγορη εκκίνηση (αντίδραση 0.154), δεν μπορούσε να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο έκανε αυτόν τον χρόνο. «Νιώθω πολύ καλά και δεν μπορώ να εξηγήσω αυτόν τον χρόνο. Στην προθέρμανση και εντός αγωνιστικού χώρου πριν από την εκκίνηση, ένιωθα αρκετά καλά. Ούτε άγχος είχα, ούτε τίποτα. Ξεκινά η κούρσα και όταν σηκώνω το κεφάλι βλέπω ότι οι άλλες αθλήτριες ήταν αρκετά μπροστά. Ανεβάζω την ταχύτητά μου, αλλά δεν μπόρεσα να προλάβω, αφού η απόσταση των 100μ. είναι μικρή. Ίσως να μην μου βγήκαν οι πρώτοι διασκελισμοί. Αυτόν βλέπω ως τον βασικό λόγο που δεν έτρεξα τόσο γρήγορα. Εκπλάγηκα από τον χρόνο μου, αφού πίστευα πως έκανα πιο γρήγορη κούρσα, αλλά αυτά έχει ο αθλητισμός.

Ήταν μια κακή στιγμή σήμερα και βλέπω τη συνέχεια. Ήθελα να περάσω στα ημιτελικά των 100 μέτρων, όμως τώρα θα πρέπει να συγκεντρωθώ, για να είμαι πολύ πιο γρήγορη στα 200μ., που θα ακολουθήσουν την Πέμπτη», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα, στη μικτή ζώνη, η Ολίβια Φωτοπούλου, μετά το τέλος της πρώτης παρουσίας της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, και ουσιαστικά στην πρώτη επίσημη ατομική κούρσα της σε Ευρωπαϊκό, αφού στο Βερολίνο το 2018 έκανε άκυρη εκκίνηση.

Για την 26χρονη πρωταθλήτριά μας ήταν πολύ σημαντικό το ότι έτρεξε σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 100μ., σε μια πολύ απαιτητική χρονιά, στην οποία κατάφερε στους Μεσογειακούς Αγώνες να κερδίσει ένα αργυρό μετάλλιο στα 200μ. κι ένα χάλκινο στα 100μ., σε ό,τι αφορά τα ατομικά αγωνίσματα και ξέρει αρκετά καλά και η ίδια, πως το αγώνισμα που της ταιριάζει φέτος είναι τα 200 μέτρα, σε μιαν απόσταση στην οποία μπορεί να επιταχύνει εξαιρετικά στη στροφή. Άλλωστε, τα 200μ. είναι και το αγώνισμα στο οποίο συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά και αυτό στο οποίοι εξασφάλισε απευθείας πρόκριση με όριο στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ