aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΕυρωπαϊκό: Κρατά εμπειρία, διαγράφει λάθη ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης

Ευρωπαϊκό: Κρατά εμπειρία, διαγράφει λάθη ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης

Η πρώτη εμπειρία του Αλέξανδρου Πουρσανίδη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, δεν συνοδεύτηκε από το επιθυμητό αποτέλεσμα, όμως μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει από την παρουσία του, αν κρατήσει και τα θετικά και τα αρνητικά της συμμετοχής του. Στον πρωινό προκριματικό της σφυροβολίας (17/8), στο «καυτό» από τον ήλιο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, ο αθλητής του Κωνσταντίνου Σταθελάκου είχε ως καλύτερη βολή του την τρίτη, στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ, ρίχνοντας στα 70,56μ. (άκυρη η πρώτη, 66,70μ. η δεύτερη), που τον κατέταξε στην 21η θέση από 26 συμμετέχοντες. Η 12η θέση, που έδωσε και την τελευταία πρόκριση για τον τελικό, κρίθηκε στα 73,26μ., βολή που την είχε πετύχει αρκετές φορές τελευταία ο Πουρσανίδης, όμως στις πρωινές ρίψεις, καμιά φορά το σώμα δεν «ξυπνά» μαζί με το πνεύμα. Χαρακτηριστικές οι αρκετά χαμηλές βολές του πρώτου γκρουπ.

«Συμπεριφέρθηκα σαν αρχάριος σήμερα», ήταν η πρώτη ατάκα του πρωταθλητή μας στη μικτή ζώνη, αναγνωρίζοντας ότι δεν έκανε την εμφάνιση που μας έχει συνηθίσει τελευταία, όταν κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς της Αλγερίας με 73,71μ. και το χάλκινο στους Κοινοπολιτειακούς του Μπέρμιγχαμ με 73,97μ. «Ήξερα ότι έπρεπε να μπω στον αγώνα και να κάνω την υπέρβαση, έχοντας να αντιμετωπίσω αυτούς του σπουδαίους και έμπειρους αθλητές. Μπήκα δυστυχώς με άγχος, έσφιξα το σώμα μου και δεν μπόρεσα να βγάλω την καλή βολή. Λειτούργησα καθαρά σαν αρχάριος, κάνοντας αδικαιολόγητα λάθη και στην τεχνική και στην ταχύτητα και στρατηγικά. Τα έκανα όλα λάθος σήμερα», μας ανέφερε ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης, ο οποίος είδε από κοντά τους κορυφαίους σφυροβόλους της Ευρώπης και θέλει να παραμείνει ανάμεσά τους.

«Ξέρω ότι μπορώ να αντιμετωπίσω αυτούς τους αθλητές και να κοντραριστώ μαζί τους. Είχα μία χρονιά πολύ απαιτητική και γεμάτη, στην οποία οι ξεκάθαροι στόχοι ήταν οι Μεσογειακοί και οι Κοινοπολιτειακοί. Κυνηγούσαμε συγκεκριμένους αγώνες και το Ευρωπαϊκό ήρθε την τελευταία στιγμή. Ευχάριστο μεν, αλλά ψυχικά και σωματικά πολύ κουραστικό. Έκανα τα λάθη μου, τελείωσε και τώρα θέλω να βάλω με τον προπονητή μου τους στόχους της νέας χρονιάς, στην οποία ο μεγαλύτερος θα είναι η συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης και γι’ αυτό θα δουλέψω πολύ σκληρά», ήταν κάποια από τα τελευταία λόγια του Αλέξανδρου Πουρσανίδη, ο οποίος να σημειώσουμε ότι στη βολή προθέρμανσης έριξε αρκετά πιο μακριά. Ωστόσο, κάθε πρώτη εμπειρία, ειδικά σε ένα Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είναι ιδιαίτερη και μόνο όταν την ζήσεις αντιλαμβάνεσαι τη σημασία της. Και για κάθε αθλητή ή αθλήτριά μας, που καταφέρνει να φτάσει σε αυτή τη συμμετοχή, αξίζουν συγχαρητήρια.

Photo Credit: European Athletics

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ