aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΕκτός όλων των διοργανώσεων στίβου οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές για το 2022!

Εκτός όλων των διοργανώσεων στίβου οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές για το 2022!

Σκληρή στάση από την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου.

Όπως ανακοινώθηκε από τη World Athletics -και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία- οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές θα μείνουν εκτός όλων των διοργανώσεων για το 2022.

Ο αποκλεισμός ισχύει ακόμα και για τους αθλητές που αγωνίζονται ως ανεξάρτητοι, λόγω της τιμωρίας για υποθέσεις ντόπινγκ στη ρωσική ομοσπονδία στίβου. Επίσης, εκτός αγώνων θα μείνουν προπονητές και αξιωματούχοι των αγώνων.

«Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος από ό,τι έκανε η Ρωσία με την υποστήριξη της Λευκορωσίας. Οι παγκόσμιοι ηγέτες προσπάθησαν μέσα από τη διπλωματική οδό να αποφευχθεί η εισβολή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, εξαιτίας της αμετακίνητης απόφασης της Ρωσίας. Οι άνευ προηγουμένου κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία και τη Λευκορωσία από χώρας και βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο φαίνεται πως είναι ο μόνος ειρηνικής τρόπος να αποτραπούν οι προθέσεις της Ρωσίας και να αποκατασταθεί η ειρήνη.

Όποιος με γνωρίζει θα καταλάβει ότι η επιβολή κυρώσεων σε αθλητές λόγω των ενεργειών της κυβέρνησής τους, με βρίσκει αντίθετο. Έχω διαμαρτυρηθεί κατά της πρακτικής των πολιτικών να στοχεύουν αθλητές και τον αθλητισμό για να ασκήσουν πολιτική. Αυτό όμως είναι διαφορετικό, καθώς οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και άλλοι διεθνείς οργανισμοί έχουν επιβάλλει κυρώσεις και μέτρα κατά της Ρωσίας σε όλους τους τομείς. Ο αθλητισμός πρέπει να ορθώσει ανάστημα και να συστρατευθεί για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος και να αποκατασταθεί η ειρήνη. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μη συμμετέχουμε σε αυτό», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ