aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΕις μνήμην του αξέχαστου Λάκη Παναγίδη

Εις μνήμην του αξέχαστου Λάκη Παναγίδη

Του Δρ. Μιχάλη Μιχαηλίδη

Στις 30 Ιουλίου 2022, έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων, ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο αγαπητός σε όλους Λάκης Παναγίδης. Η κηδεία του τελέστηκε στις 04 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στις 11:30 π.μ.

Υπάρχουν συλλογισμοί, συναισθήματα και σκέψεις που κάποιες φορές δεν είναι εύκολο να εκφραστούν με λόγια και γι αυτό δηλώνω εξαρχής αδύναμος λεκτικά να περιγράψω την ξεχωριστή προσωπικότητα του Λάκη Παναγίδη.

Το όνομα του Λάκη Παναγίδη, είναι συνυφασμένο με την ανθρωπιά, την φιλανθρωπία, την πνευματική καλλιέργεια, την υψηλή διανόηση, την ψυχική γαλήνη, και το αστείρευτο πνευματώδες χιούμορ του. Ήταν άτομο χαμηλών τόνων, με σπάνιες συναισθηματικές και κοινωνικές ευαισθησίες, που παρέμεναν συνήθως αθέατες, πίσω από μια ταπεινή και αξιοπρεπή αυτοσυγκράτηση.

Το βασικό σημείο αναφοράς του, ήταν η ανιδιοτελής προσφορά προς τον συνάνθρωπό του. Προσφορά την οποία αξιοποίησε στο έπακρον και μέσα από τον επαγγελματικό του χώρο, όπου διέπρεπε σε όλες τις θέσεις τις οποίες υπηρετούσε μεταξύ αυτών και ως Διευθυντής σε διάφορα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου, βοηθώντας εκεί και όπου μπορούσε, τον συνάνθρωπό του, τον απλό άνθρωπο να σταθεί και να κρατηθεί οικονομικά στα πόδια του.

Ήταν λάτρης του Γνήσιου Αθλητισμού, της Ολυμπιακής Ιδέας και του Ευ Αγωνίζεσθαι. Η μεγάλη του αγάπη όμως ήταν το Μπάσκετ, όπου μαζί με άλλους το 1967 υπήρξε ιδρυτικό μέλος της καλαθοσφαιρικής ομάδας, του Απόλλωνα Λεμεσού και μέλος της πρώτης πεντάδας, ενώ στην συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα και ως προπονητής της
ομάδας.

Πέραν της ενασχόλησης του με το άθλημα της καλαθόσφαιρας, ο Λάκης Παναγίδης συμμετείχε και λάμβανε μέρος και σε αγώνες Στίβου ως αθλητής στο αγώνισμα του Ακοντισμού. Είναι γι αυτόν τον λόγο που ο Σύνδεσμος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Λεμεσού (ΣΥΒΑΣ- Λ/σου), κατά την έναρξη των Παγκύπριων Αγώνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου, την 1η Νοεμβρίου 2009, στα πλαίσια των Λεμεσίων, τίμησε τον κ. Λάκη Παναγίδη ο οποίος μετέφερε την δάδα, για το άναμμα της αγωνιστικής φλόγας, που αποτελούσε το σύμβολο έναρξης των αγώνων.

Ο Λάκης Παναγίδης ήταν αναμφισβήτητα ένας απο τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Αποτελούσε πρότυπο αξιοπρέπειας, εντιμότητας και απαράμιλλου ήθους. Λόγω της αδελφικής φιλίας που είχα και έχω με τον γιό του Πανίκο, κάποια καλοκαίρια είχα την τύχη να πηγαίνουμε μαζί τις αυγηνές ώρες για ψάρεμα, παρόλο που σαν ψαράδες δεν είχαμε ιδιαίτερες επιτυχίες, εν τούτοις, οι στιγμές αυτές ήταν για μένα από τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις της εφηβικής μου ηλικίας, αφού είχαμε την ευκαιρία να συζητάμε και να ανταλλάσουμε απόψεις για σχεδόν όλα τα θέματα (ίσως γι αυτό δε πιάναμε και ψάρια !!)

Κάθε φορά που συναντιόμαστε, με τον κ. Λάκη, κέρδιζαμε και κάτι, γεμίζαμε έμπνευση, κάθε του λέξη μας μπόλιαζε με δύναμη, με αισιοδοξία και μπόλικο χιούμορ, ακόμη και στις τελευταίες μέρες της ζωής του, δεν έπαυε να διακωμωδεί και να σατυρίζει την ίδια την κλινική του κατάσταση.
Πνεύμα δυνατό, γόνιμο, ανοικτό, ελεύθερο, δημιουργικό, με συγκροτημένη σκέψη, μια ζωή γεμάτη νόημα, που θα παραμένει στις καρδίες και στις μνήμες μας, πάντα ζωντανή και αθάνατη.

Είναι φτωχά τα λόγια για να αποδώσουν την αγάπη, την εκτίμηση και τον σεβασμό για την απώλεια του αγαπητού μας Λάκη, στον οποίον θέλω να πω ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» για τα όσα πνευματικά και ιδεολογικά κερδίσαμε από το πέρασμα του στην ζωή μας. Τα Θερμά μου Συλληπητήρια, στην αγαπημένη του σύζυγο Αντρούλλα, στα παιδιά του Πανίκο και Μαρία και στα εγγόνια του.

Ευχόμαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του εν ειρήνη και να τον κατατάξει μεταξύ των Αγίων και Δικαίων. Αιωνία σου η Μνήμη Αγαπημένε μας Λάκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ